Εδώ και λίγες ημέρες και παράλληλα με την επανέναρξη λειτουργίας όλων των μουσείων της χώρας που παρέμειναν κλειστά για τρεις μήνες σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID 19, το Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού άνοιξε ξανά για το κοινό. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες που θα περιηγηθούν στις επτά συνολικά αίθουσες, των τριών ορόφων του, με τα λαογραφικά εκθέματα του Ευρυτανικού πολιτισμού, της θρησκευτικής και της καθημερινής ζωής και ιστορικά ντοκουμέντα από την διαδρομή των Μεγαλοχωριτών μέσα στους αιώνες, την προσφορά τους.         

Αναλυτικότερα στο πρώτο επίπεδο μπορεί κανείς να θαυμάσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων του Μεγάλου Χωριού αλλά και δει από κοντά οικιακά σκεύη και αγροτικά εργαλεία. Στο ισόγειο με το επιβλητικό παλιό ρολόι του χωριού το οποίο λειτουργούσε αδιάκοπα από το 1926 ως το 1988, ο επισκέπτης θα δει τις αναπαραστάσεις από τη σάλα και το υπνοδωμάτιο ενός αστικού Μεγαλοχωρίτικου σπιτιού, ενώ στον πάνω όροφο  φιλοξενούνται αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές στολές καθώς και η βιβλιοθήκη του μουσείου και η αναπαράσταση μιας σχολικής τάξης του περασμένου αιώνα. Μοναδικά κειμήλια και στην αίθουσα εκδηλώσεων με αναφορές στους Μεγαλοχωρίτες των γραμμάτων και των επιστημών που ξεχώρισαν με το έργο τους.

Το ωράριο λειτουργίας είναι από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00. Τον Αύγουστο λειτουργεί και τις καθημερινές με το ίδιο ωράριο.