Το μέλι Ευρυτανίας σε παγκόσμια πλατινένια θέση!!

4071

Το μέλι Ελάτης Ευρυτανίας  με το brand name  «μélite» κατάφερε και διακρίθηκε για δεύτερη φορά για την ποιότητά του, κατακτώντας αυτή τη φορά το πλατινένιο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «London International Honey Competitions-LIHA 2019» που διοργανώνει η Confexpo Ltd και πραγματοποιήθηκε φέτος στις 14 και 15 Απριλίου 2019 στο Λονδίνο. Το μέλι ελάτης Ευρυτανίας βρέθηκε στην πλατινένια πεντάδα των καλύτερων μελιών του κόσμου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και γεύσης του.

Οι δοκιμαστές, βαθμολόγησαν με την μέθοδο της ‘’τυφλής δοκιμής’’ χωρίς να βλέπουν κάποιο χαρακτηριστικό της συσκευασίας. Το κάθε προϊόν έχει ένα μοναδικό αριθμό διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία στο αποτέλεσμα. Οι δοκιμαστές κατέληξαν στη βαθμολογία τους κρίνοντας την εμφάνιση του μελιού, το χρώμα του, τη γεύση του, την εμφάνιση, την μυρωδιά του και τη γενικότερη αίσθηση γεύσης που αφήνει στον ουρανίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν μέλια από όλον τον κόσμο και σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η προώθηση των υψηλά σε ποιότητα  μελιών από όλο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα www.LondonHoneyAwards.com και η απονομή των βραβείων θα λάβει μέρος στο Λονδίνο στις 12 Μαΐου 2019