Ξεκινά από Δευτέρα η σταδιακή άρση των περιορισμών στη χώρα μας. Τα πρώτα μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ξεκινήσει από τη Δικαιοσύνη.

Με το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων γίνεται το πρώτο βήμα για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. 

Τον τόνο θα δώσει η δήλωση του πρωθυπουργού, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα έχει προηγηθεί, έως το Σάββατο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η τελική τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτελική ομάδα, την πολιτική προστασία και τους επιστήμονες, η οποία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της επιστροφής στην κανονικότητα.

Το σχέδιο έχει πάντως διάρκεια έως τον Ιούνιο.

Στις 4 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν:

Μικρά εμπορικά καταστήματα
Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής

Στα μέσα Μαΐου:

Θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και των φροντιστηρίων
Θα υπάρξει αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς
Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία έχει ανακοινωθεί πως θα είναι κλειστά έως τις 10 Μαΐου. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υγείας συνεδρίασε χθες και μέσα στις επόμενες 48 ώρες, πιθανόν και σήμερα, θα παραδώσει στην κυβέρνηση την τελική εισήγηση της για τα σχολεία. Την πολιτική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς υπάρχουν και αντικρουόμενες εισηγήσεις σε κυβέρνηση και επιτροπή.

Παράλληλα οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τα εξής:

Άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους
Αποκατάσταση εσωτερικών πτήσεων

Παράλληλα, τελευταία άρση, μέσα στον Ιούνιο θα αποτελέσουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μουσεία, ξενοδοχεία. Επανέναρξη της Super League

dikaiologitika.gr