Τι δηλώνει στον Ευρυτανικό Παλμό ο Κώστας Βλάχος

Πέντε χρόνια πέρασαν ώστε να οριστεί η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την επίθεση με όπλο που δέχτηκε γνωστός συμβολαιογράφος του Καρπενησίου μέσα στο ίδιο του το γραφείο, από 37χρονο άνδρα.

Ειδικότερα, το συμβάν πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου του 2016, όταν ο δράστης είχε εισβάλλει με μία καραμπίνα στο γραφείο του συμβολαιογράφου Κώστα Βλάχου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, την ώρα που εργαζόταν στον υπολογιστή του και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Ο συμβολαιογράφος μετά την επίθεση οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες. Τυχερός παρά το τραγικό συμβάν στάθηκε ο συμβολαιογράφος, καθώς το γυάλινο τοίχος μεταξύ αυτού και του δράστη, εμπόδισαν τα βλήματα του όπλου από το να του στερήσουν την ζωή.

Η αστυνομία έσπευσε να εντοπίσει τον δράστη, όμως μετά από εννιά μήνες και ύστερα από την συλλογή κατάλληλων στοιχείων έφτασαν στα ίχνη του. Πρόκειται για έναν 42χρονο πλέον άνδρα, κάτοικο του Καρπενησίου που φέρεται να είχε οικογενειακές διαφορές με το θύμα. Αμέσως ο δράστης οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος μετά την απολογία του διέταξε την προφυλάκισή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Άμφισσας, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προ μελέτης. Πέντε χρόνια αργότερα ο 42χρονος οδηγήθηκε σε δίκη που διεξήχθη στην Άμφισσα. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 χρόνια, χωρίς να του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό, ενώ η αδερφή του, η οποία ήταν επίσης κατηγορούμενη κρίθηκε ομόφωνα αθώα. Για την ποινή του κατηγορουμένου οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση.

Τι δηλώνει ο κ. Βλάχος στον Ευρυτανικό Παλμό

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Ευρυτανικός Παλμός επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Βλάχο, ο οποίος μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η απόφαση της 08.07.2021 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Άμφισσας αποκαθιστά την αλήθεια και αποδίδει Δικαιοσύνη. Έρχεται ως επισφράγισμα μιας πρωτόγνωρης ψυχικής, σωματικής και πνευματικής δοκιμασίας που υπέστην ο ίδιος και η οικογένειά μου από το συμβάν και από την πενταετή διάρκεια της δικαστικής περιπέτειας. Η Πολιτεία καταδίκασε παραδειγματικά τον δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, χωρίς αναστολή, σε 13 χρόνια κάθειρξη. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς για τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, όσους με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις τους συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ευχαριστώ την οικογένειά και τους φίλους μου που ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή. Και φυσικά τον άοκνο φίλο και συνήγορό μου Μιλτιάδη Καρπέτα, που έδωσε μια ανεπανάληπτη δικηγορική μάχη απέναντι στις προκλητικές συμπεριφορές της υπεράσπισης, υπέρ της αλήθειας και του δικαίου.”