Ένα φυσικό δέντρο, ύψους 17 μέτρων, δωρεά από το Καρπενήσι, θα στολιστεί φέτος τα Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης. Η φωταγώγησή του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση που θα παρουσιάσει η Ζέτα Μακρυπούλια και στην οποία θα τραγουδήσουν μεταξύ άλλων η Έλενα Παπαρίζου, ο Ίαν Στρατής, η Ίντρα Κέιν κ.α.

Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η φαντασμαγορική εκδήλωση θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ένα τετράλεπτο τρισδιάστατο projection mapping στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου της Βουλής, το οποίο θα επαναληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ωστόσο, ξεκινούν από τις 7 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, 50 συναυλίες, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις open air κινηματογραφικές προβολές στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, ένα pop up Μουσείο στο Σύνταγμα, παραμυθένιο χωριό στην πλατεία Κλαυθμώνος με αγαπημένους ήρωες, μουσικές εκδηλώσεις και παραμύθια, projection mappings και εκπλήξεις σε 76 σημεία της πόλης αλλά και την Χριστουγεννιάτικη φωτεινή διαδρομή σε συνεργασία με το athens digital art festival στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 10 Δεκεμβρίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ήταν η αποκέντρωση των εορταστικών εκδηλώσεων, γι αυτό και θα στολιστουν τρεις μεγάλες πλατείες από κάθε δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, επίσης με φυσικά δέντρα όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Στις δράσεις, τέλος, περιλαμβάνεται και η Νύχτα των Ευχών, την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά, οπότε και ο δήμος θα διοργανώσει εκδήλωση με τα παραδοσιακά φαναράκια που θα πετάξουν στον ουρανό της πόλης και ένα σόου με φόντο το δημαρχείο. (πηγή: news247.gr)