Στέφανος Γρανίτσας
Ζαχαρίας Παπαντωνίου
Γεώργιος Καφαντάρης

Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής  Ένωσης, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών «Ο Νεομάρτυς Μιχαήλ» και με το  «Ίδρυμα Γ. Καφαντάρης», προγραμματίζουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.30 των Ζαχαρία Παπαντωνίου, Γεωργίου Καφαντάρη και Στέφανου Γρανίτσα, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, όπου και «αναπαύονται».

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει  επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών αυτών Ευρυτάνων και στη συνεχεία προσφορά  καφέ σε παρακείμενο καφενείο, όπου και θα γίνει  σύντομη αναφορά,  για τη ζωή και το έργο των σπουδαίων Ευρυτάνων και θα διαβαστούν σχετικά κείμενα από τον Γρανιτσιώτη ηθοποιό Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι της Ευρυτανίας έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν ξεχνούν την προσφορά και το έργο των σπουδαίων αυτών προσώπων. Αναφορικά ο τάφος του Ζαχαρία Παπαντωνίου ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία της Πανευρυτανικής  Ένωσης το 2010 με την επίβλεψη του Ευρυτάνα Πολιτικού Μηχανικού αείμνηστου Γιάννη Μάγκα.  Στο χώρο του τοποθετήθηκε  αντίγραφο προτομής του γλύπτη Δημητριάδη, η οποία φυλάσσεται στην Εθνική Πινακοθήκη, καθώς και μαρμάρινο ανοικτό βιβλίο με στίχους ποιημάτων του.

Σημειώνεται ότι ο τάφος του Γεωργίου Καφαντάρη βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον τάφο του Ζαχ. Παπαντωνίου και του Στέφανου Γρανίτσα πολύ κοντά τους. Οι τάφοι των παραπάνω ευπρεπίζονται κατά καιρούς από μέλη της Πανευρυτανικής Ένωσης και της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών «Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΙΧΑΗΛ».