Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε παράνομη παρακράτηση, κακοποίηση και βιαιοπραγία

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 19χρονο ΑμεΑ στα Χανιά, ο οποίος έχει πέσει θύμα βιασμού και κακοποίησης, με δυο ιερείς να φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ύστερα από διαταγή της Εισαγγελίας Χανίων, ερευνήθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαν στο αρχείο οι παλαιότερες καταγγελίες.

Μετά το πέρας της έρευνας, οι αρχές συνέλαβαν τους δύο ιερείς που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο ιερωμένοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την εμπλοκή τους στον βιασμό του νεαρού. Ζήτησαν ολιγοήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε παράνομη παρακράτηση, κακοποίηση και βιαιοπραγία.

Ήδη έχουν προφυλακιστεί ο πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και ο 66χρονος φίλος του, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί όταν ήταν 14 ετών.

To χρονικό της φρίκης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αλλά και όσα είπε ο 19χρονος, ο πατέρας του τον έδερνε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ή ακόμα και πάνω σε δέντρα.

Ο 19χρονος έχει εξομολογηθεί σε ψυχολόγο όλα όσα βίωσε από παιδική ηλικία. Κατήγγειλε μάλιστα ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από έναν 66χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε, ενώ αποκάλυψε ότι ο 66χρονος τον απειλούσε.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει επιβεβαιώσει όσα ισχυρίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψυχολογική κατάσταση του 19χρονου έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που απομακρύνθηκε από το σπίτι του και τοποθετήθηκε σε ειδική δομή. Ήδη παρακολουθεί μαθήματα σε Γυμνάσιο.

in.gr