Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος ανακοίνωσε τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης.

Όπως τόνισε είναι μια πολύ κατανοητή κίνηση, ωστόσο ενέχει πολλούς κινδύνους για μετάδοση του κορονοϊού. Επομένως, δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν δήμο να προχωρήσει με αυτή την πρωτοβουλία.

Κάθετα αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Αττιτκής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την διανομή σε σπίτια του Αγίου Φωτός έχει ανακοινώσει ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας αλλά και ο Δήμος Σερρών.

πηγή: thetoc.gr