Σε πλήρη δράση η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ευρυτανίας και των δύο Δήμων από χθες το βράδυ λόγω της πυκνής χιονόπτωσης σε ολόκληρο το νομό, έχοντας ξεκινήσει από τα Άγραφα που από χθες το βράδυ έπεφτε πυκνό χιόνι το οποίο αμέσως το έστρωνε, δημιουργώντας ολισθηρότητα στους δρόμους.

Σήμερα το πρωί τα Άγραφα ξύπνησαν με 30-40 πόντους χιόνι που στα Βραγγιανά και το Τροβάτο έφταναν και τους 50 πόντους. Όπως είπε στον Ευρυτανικό Παλμό ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός βρίσκονται στους δρόμους για να τους καθαρίσουν 20 μηχανήματα σε ολόκληρη την Ευρυτανία και η κεντρική οδική αρτηρία είναι ανοιχτή, αλλά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στο Καρπενήσι η κατάσταση δεν είναι πολύ δύσκολη, αφού καθαρίζονται συνεχώς οι δρόμοι, ενώ στα Άγραφα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αποστόλη Μάκκα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αφού τα μηχανήματα κι εκεί είναι σε πλήρη δράση, αλλά λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σε έντονους ρυθμούς, δεν γίνεται να καθαριστούν εντελώς οι δρόμοι.

Όσο προχωρά η μέρα θα καθαριστεί σε όλο το μήκος του το οδικό δίκτυο, αλλά επειδή τα μηχανήματα βρίσκουν δυσκολίες σε πολλά σημεία καθυστερεί το εγχείρημα. Καλό θα ήταν οι ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων να μη βιαστούν ή να είναι πολύ προσεκτικοί αν μετακινηθούν προς την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, γιατί η κακοκαιρία έχει πλήξει και περιοχές της Φθιώτιδας.