Στις αρχές του φετινού Καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, το βίντεο του 11χρονου χορευτή μπαλέτου, Anthony Mmesoma Madu που χόρευε σε βρεγμένο τσιμέντο χωρίς παπούτσια, θυμίζοντάς μας σκηνή από την ταινία Billy Elliot, τράβηξε το ενδιαφέρον όλων μας.

Και δικαιολογημένα, αφού ένα μεγάλο ταλέντο μόλις έκανε την εμφάνισή του. Ο ίδιος δεν είχε ιδέα πως θα ανέβαινε στα social media, αλλά πίστευε πως απλά το ήθελε στο αρχείο της η δασκάλα που είχε εκείνο το διάστημα.

Σήμερα, αρκετό καιρό μετά, έχει γίνει το απόλυτο viral με τον μικρό χορευτή να έχει κερδίσει υποτροφία για να παρακολουθήσει μαθήματα σε μια φημισμένη σχολή μπαλέτου στην Αμερική. Και συγκεκριμένα στην ABT Jacqueline Kennedy Onassis στη Νέα Υόρκη. Η διευθύντριά της, Σίνθια Χάρβεϊ, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ και του έδωσε την πολυπόθητη ευκαιρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παραγωγός Fade Ogunro, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα Bookings Africa, που θέλησε να πληρώσει για ολόκληρη την επίσημη εκπαίδευσή του αγοριού οπουδήποτε στον κόσμο, μέχρι να αποφοιτήσει».

Επίσης η ηθοποιός Viola Davis, συγκινημένη, όπως και όλοι εμείς, έγραψε: «Μου θυμίζει την ομορφιά του λαού μου. Δημιουργούμε, έχουμε φαντασία, πάθος και αγάπη…. παρά τα βάναυσα εμπόδια που έχουν τεθεί μπροστά μας! Οι άνθρωποι μας μπορούν να πετάξουν».

Ο ίδιος ο μικρός χορευτής σε συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα μείνει έκπληκτος γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι το βίντεο θα γινόταν viral. Το καλύτερο κομμάτι ήταν όταν πήρα ένα μεγάλο βραβείο για να πάω στις ΗΠΑ, επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαι ευγνώμων που εγώ την έχω».

Και κατόπιν συμπλήρωσε: «Εκεί όπου ζω δεν υπάρχουν άντρες χορευτές μπαλέτου σαν εμένα. Όταν ο κόσμος βλέπει μπαλέτο, σκέφτεται πως είναι μόνο για κορίτσια, δεν γνωρίζουν πως δεν είναι μόνο για κορίτσια. Ο τρόπος που θέλω να με βλέπουν είναι όταν χορεύω να ξέρουν πως υπάρχει άντρας χορευτής μπαλέτου. Κάνω μπαλέτο επειδή λατρεύω τον χορό. Το συναίσθημα που με κατακλύζει είναι σαν να ονειρεύομαι». Ο ίδιος είναι ένας από τους δώδεκα μαθητές της Leap of Dance Academy, στο Λάγος της Νιγηρίας. Η σχολή ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον Daniel Ajala Owoseni, ο οποίος είναι αυτοδίδακτος και μάθαινε χορό δωρεάν σε παιδιά. Εμείς απλά υποκλινόμαστε στο μεγάλο ταλέντο του! (πηγή: Faysbook.gr)