Τον καινοτόμο “Ψηφιακό Βοηθό” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, στο πλαίσιο της έκθεσης “BEYOND”, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της “ΔΕΘ HELEXPO”.

Ο νέος ψηφιακός βοηθός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι προσβάσιμος στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αλλά και στην πλατφόρμα του “FACEBOOK”, και έχει τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο, απλό και γρήγορο να δίνει αυτοματοποιημένες πληροφορίες στους χρήστες και να τους ενημερώνει για ποικίλα ζητήματα.

Οι χρήστες, μέσα από τον “Ψηφιακό Βοηθό” μπορούν να ενημερώνονται για τις ψηφιακές λειτουργίες της Περιφέρειας, όπως τις διαθέσιμες απομακρυσμένες υπηρεσίες και τους τρόπους εξυπηρέτησης, να στέλνουν τις ερωτήσεις τους και να επιλέγουν μία από τις προτεινόμενες εναλλακτικές άμεσα και με συνεχή, αδιάλειπτη ροή.

Το συγκεκριμένο Chatbot, που αποτελεί πρόγραμμα σε υπολογιστές ή κινητές συσκευές, μιμείται τη γραπτή επικοινωνία, χρησιμοποιεί τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να απαντάει άμεσα σε ερωτήματα, να δίνει έγκαιρα ποικίλες πληροφορίες, καθώς και να υποστηρίζει διαδραστικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συναλλαγές.

Βασικό χαρακτηριστικό της καινοτομίας του ψηφιακού βοηθού – Chatbot, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, είναι ότι έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει και να εξελίσσεται συνεχώς μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και συμμετοχής των χρηστών.

«Με την υλοποίηση του αυτόματου ψηφιακού βοηθού – Chatbot, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιδιώκει να φέρει ακόμη πιο κοντά τους πολίτες και τους επισκέπτες με τις υπηρεσίες της και τις δυνατότητες που προσφέρει», δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κωνσταντίνος Βαρδακώστας.