Για 2 μέρες το Κρίκελλο γίνεται η Ευρυτανική ”μανιταροχώρα”

14558

Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, η ‘Γιορτή Μανιταριού’, με όλα τα μυστικά των μανιταριών να φανερώνονται στους λάτρεις τους, αλλά και όσους θέλησαν να μυηθούν σε αυτή την όλο και ανερχόμενη γαστρονομική τάση.

Χθες 5 Μαΐου έγινε η ομιλία του προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος μίλησε για τα μανιτάρια, τα είδη και την συλλογή τους, την διατροφική τους αξία, τους τρόπους εκμετάλλευσης τους και φυσικά πολλές γευσιγνωστικές επιλογές που μπορεί να προσφέρουν.

Σήμερα 6 Μαΐου, το πρωί ξεκίνησε με περισυλλογή μανιταριών στο δάσος και το μεσημέρι μαγειρική και συνταγές από τον ίδιο τον κ. Παρασκευαίδη που θα δείξει ως σεφ ‘μανιταρολιχουδιές’. Ακολουθεί συναυλία ελληνικής ροκ μουσικής, από το  συγκρότημα των Manitarock που θα ντύσει μουσικά την γιορτή.

Στόχος της εκδήλωση είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της γαστρονομίας της περιοχής του Δήμου. Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε στη διοργάνωση με την πληρωμή του κόστους για τις αφίσες, τις προσκλήσεις, τα μπλουζάκια, μπαλόνια, παράθεση γεύματος όσον αφορά τη Γιορτή Μανιταριού, με το ποσό των 1.993,30€ χωρίς οι δαπάνες αυτές να υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο.