Σοβαρά προβλήματα στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση αντιμετωπίζουν οι μαθητές των χωριών του Δήμου Αγράφων, καθώς οι περισσότερες περιοχές του δήμου δεν διαθέτουν ίντερνετ.

Παράλληλα, πολλά είναι τα παιδιά που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως laptop ή tablet και καλούνται οι γονείς να καλύψουν μόνοι τους το τεράστιο κόστος της αγοράς αυτών.

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων, Χρυσούλα Σουλιώτη, μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας, καλεί την πολιτεία να εφοδιάσει γονείς και μαθητές με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, έστω και εξ’ αποστάσεως.

Πειθαρχημένοι στα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση, φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αγράφων.

Όπως αναφέρει η κ. Σουλιώτη οι δημότες τηρούν όλες τις οδηγίες, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα, τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ιταλία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων, ο εξειδικευμένος χώρος έξω από το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας έχει ολοκληρωθεί, ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των ασθενών με πιθανό κρούσμα κορονοϊού και είναι εφοδιασμένος με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως γάντια, μάσκες και ειδικές στολές.

tvstar.gr