Διήμερο με ιστιοπλοϊκούς αγώνες και ναυταθλητικές δράσεις

  • Τασιός: Σήμερα αλλάζουμε σελίδα
  • Καρδαμπίκης: Τα καλύτερα έρχονται

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 27-28 Μαΐου 2023 ναυταθλητικές δράσεις στην προβλήτα Αγίου Γεωργίου στην Λίμνη Κρεμαστών. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Λίμνη για να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στις δράσεις που έφεραν έναν διαφορετικό ‘αέρα’ στην καταγάλανη Λίμνη Κρεμαστών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλάμβανε ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη τριγώνου, ενημέρωση για το άθλημα από κορυφαίους αθλητές και πρακτική εμπειρία στο νερό για τους επισκέπτες. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ευρυτανίας, που είναι υπό σύσταση, και σε μια όμορφη τελετή ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας παραχώρησε 5 σκάφη.

Με την ευκαιρία των συγκεκριμένων δράσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα διήμερο ναυταθλητικών δράσεων στην προβλήτα Αγίου Γεωργίου στην Λίμνη Κρεμαστών. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν αγώνες ιστιοπλοΐας στην Λίμνη Κρεμαστών ενώ σημαντική και καθοριστική είναι η συμβολή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στην ίδρυση του Ναυτικού Αθλητικού Όμιλου Ευρυτανίας. Η Π.Ε. Ευρυτανίας έχει ως υψηλή προτεραιότητα την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών και στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.»

Στην ομιλία του στη Λίμνη ο κ. Τασιός τόνισε: «Πριν 4 χρόνια η αλήθεια είναι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά να κάνουμε πράξη αυτό που πάντα ονειρευόμασταν: να αναπτύξουμε τη λίμνη των Κρεμαστών. Και τότε, πάτερ, εδώ ήσασταν και εσείς σιγά-σιγά, χρόνο με τον χρόνο κάνατε περισσότερες δράσεις, περισσότερα πράγματα και βλέπουμε το όνειρο αυτό πραγματικά να γίνεται πράξη. Σήμερα εδώ, όμως, αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο, καθώς έχουμε πλέον και πολλούς ανθρώπους να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσπάθεια εθελοντών. Είναι, λοιπόν, ευχής έργον η ίδρυση του νεοσύστατου Αθλητικού Ομίλου Ευρυτανίας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μας έχει υιοθετήσει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, ελπίζω να είμαστε καλά παιδιά, να ανταποκριθούμε[…] μας κάνουν δωρεά πέντε σκάφη, τα οποία θα είναι στη διάθεση εδώ του Ναυτικού Ομίλου για χρήση. Λοιπόν, το μόνο που έχω εγώ να πω: καλή αρχή σε αυτήν την καινούργια σελίδα, όλοι μαζί προχωράμε μπροστά! Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο κι αυτό θα γίνει από όλους αντιληπτό. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στις δράσεις και τους παρευρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Γεια σας κι από εμένα. Καταρχάς αυτό που γίνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών που ξεκίνησαν εδώ πέρα και πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Άρη τον Τασιό που πίστεψε σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για το καλό που γίνεται σήμερα. Είναι ελπιδοφόρο. Ευχαριστούμε τα παιδιά, τον κύριο Σοφρώνη, τον Πάνο τον Μακρή, τον Βασίλη τον Κωστόπουλο και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτό σήμερα. Υπάρχει συνέχεια. Εγώ αυτό που θέλω να πω συνδυαστικά, εμείς, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων παρέα με τον Άρη τον Τασιό έχουμε στις προτάσεις μας το εξής: υπάρχει ένα Μουσείο Γεφυριών για να γίνει στη Δυτική Φραγκίστα και ένα μουσείο για τη Λίμνη Κρεμαστών να γίνει στη Βαλαώρα. Αυτά όλα συνδυαστικά συν τον δρόμο αυτόν που κάποια στιγμή πιστεύω θα καταφέρουν να ασχοληθούν, θα δώσουν άλλη τροπή και στα παιδιά μας. Δεν περισσεύει κανένας, ενωμένα, αγαπημένα, προόδουςκάνουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τα καλύτερα έρχονται. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ».