Μια νοσταλγική βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη υπόσχονται ο Δήμος Καρπενησίου, η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου σε μια σύμπραξη με τη Δημοτική Φιλαρμονική της πόλης το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022. Η μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Άξιος εστί», θα προσεγγιστεί με ένα πρωτότυπο τρόπο τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη και φυσικά τον κεντρικό λόγο θα έχουν τα εμβληματικά τραγούδια που ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός έγραψε τη μουσική, αλλά και σε κάποια και τους στοίχους.

Τα μεγάλα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη είναι αμέτρητα και είναι το αποτύπωμα τους στις κορυφαίες στιγμές της Ελλάδας τον 20ό αιώνα: «Ένα το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά», «Δραπετσώνα», «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Τη Ρωμιοσύνη Μην Την Κλαίς», είναι μερικά από τα μεγάλα τραγούδια που θα ακουστούν τη βραδιά. Η μουσικοθεατρική παράσταση φιλοδοξεί να καθηλώσει τους θεατές, αφού για πρώτη φορά συμμετέχουν ταυτόχρονα επί σκηνής ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές, παντρεύοντας την υποκριτική, την αφήγηση, τη μουσική και την ποίηση.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με ελεύθερη είσοδο και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.