Άρωμα ανατολής στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου με την διάσημη σεφ Μαρία Εκμεκτσίολγου

1986

Πλημμύρισε με μυρωδιές και αρώματα ανατολής η κεντρική πλατεία Καρπενησίου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 με την παρουσία της διάσημης σεφ κας. Μαρίας Εκμεκτσίογλου αλλά και του πλούσιου μπουφέ που ετοίμασαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας αλλά και τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘‘Η ΕΥΡΥΤΗ’’. Η μοναδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας και την ΚΟΙΝΣΕΠ ‘‘Η ΕΥΡΥΤΗ’’, το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου προς τιμήν της κας. Μαρία Εκμεκτσίογλου. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ιουλία Πετροπούλου, η οποία καλωσόρισε την κ. Εκμεκτσίογλου και μίλησε για την ανάγκη της νοικοκυράς να δίνει νέα ‘πνοή’ στα φαγητά της, μέσα από τα αρώματα και τα χρώματα των μπαχαρικών. Η διάσημη σεφ εντυπωσιασμένη από την παρουσία του μπουφέ που περιελάμβανε 29 φαγητά και γλυκά, όσα και τα μπαχαρικά που περιλαμβάνονται μαζί με τα μυστικά τους, στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο ‘’Ερωτικά Μπαχαρικά της Πολίτικης Κουζίνας’’, το οποίο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους, δεν δίστασε να δοκιμάσει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των γυναικών. Η κα. Εκμεκτσίογλου μίλησε στο κοινό που την παρακολουθούσε στην κατάμεστη πλατεία, την αξία των μπαχαρικών που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των ανθρώπων και στα ευεργετικά οφέλη τους, καθώς και στην ιδιαίτερη γεύση που δίδει το καθένα από αυτά στο φαγητό, αλλά και την σύνδεσή τους με τις αναμνήσεις πολιτισμού που φέρουν, λύνοντας παράλληλα και τις απορίες του κοινού σχετικά με την χρήση τους. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και οι ίδιοι τα ιδιαίτερα φαγητά και γλυκίσματα, ενώ μοιράστηκαν και μερικά από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του μπουφέ με την ευγενική χορηγία του Δήμου από το ‘‘Και στην Κορφή Κανέλα’’ από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Στο τέλος της εκδήλωσης η ίδια μαζί με την Πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα. Σοφία Ζαλοκώστα κλήρωσαν τέσσερα από τα νέα βιβλία της με θέμα τα μπαχαρικά, ενώ δεν παρέλειψε να ανανεώσει το ραντεβού της με τους κατοίκους του Καρπενησίου σε μια νέα συνάντηση στο μέλλον. Η κ. Εκμεκτσίογλου συνέχισε την επίσκεψή της στο Καρπενήσι γευματίζοντας στο Εστιατόριο ‘στην Πόλη’ που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης και ολοκλήρωσε το ταξίδι της με την επίσκεψη στην Ι.Μ. Προυσού.