Άρωμα Ευρυτανίας στη… Γαλλική & Εσθονική τηλεόραση

2015

Τις ελληνικές ομορφιές θα προβάλλουν δύο ξένες τηλεοπτικές παραγωγές, μεταφέροντας στη Γαλλία και την Εσθονία, γεύση Ελλάδας.

Η ταξιδιωτική εκπομπή «Travel with me» του Κρατικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Εσθονίας (ETV) θα φιλοξενήσει ρεπορτάζ από διάφορα μέρη της χώρας και ανάμεσα σε αυτά και η Ευρυτανία, όπου οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής τουριστικών προορισμών της Στερεάς Ελλάδας. Στην Ευρυτανία δέχτηκαν την φιλοξενία, έκαναν ένα ολοήμερο tour και είχαν την εμπειρία του εναλλακτικού τουρισμού. Επίσης επισκέφτηκαν και άλλα αξιοθέατα της Στερεάς, όπως τα Καμένα Βούρλα, οι Θερμοπύλες, η Αιδηψός, και η Αράχοβα.

Για τη Γαλλία, η ιδιαίτερα δημοφιλής ταξιδιωτική εκπομπή του France 5 «Echappées Belles» θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Κεντρική Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο. Πρόκειται για μια δράση που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας, και αφορά σε παραγωγή διάρκειας 90 λεπτών.

Η πρώτη προβολή τής εκπομπής γίνεται Σάββατο βράδυ και παίζει σε επανάληψη το πρωί της Κυριακής. Η τηλεθέαση των δύο προβολών αγγίζει το 1,5 εκατ. τηλεθεατές. Η εξαμελής αποστολή θα μεταβεί στις περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας και θα εστιάσει τόσο στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των εν λόγω περιοχών καθώς και στην τοπική γαστρονομία και σε πορτραίτα κατοίκων. H εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο σχεδιασμός και η διοργάνωση των ταξιδιών αυτών έγινε  με την υποστήριξη του ΕΟΤ, εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, μέσα από την προσέλκυση παραγωγών του εξωτερικού, που αποτελούν άμεση, διαρκή και αποτελεσματική διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό στις ξένες αγορές.

Το συνεργείο συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία 2 τραντάλεπτων φιλμ που θα προβληθούν το φθινόπωρο /χειμώνα 2019/2020 στο κρατικό κανάλι. Το εν λόγω press trip αποφασίστηκε τον Οκτώβριο 2018, σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας στην Κεντρική Ελλάδα για Εσθονούς τουριστικούς πράκτορες.