Έκκληση προς πολύτεκνες οικογένειες που μένουν σε μεγάλες αστικές περιοχέςνα επιστρέψουν στα χωριά μας που ερημώνουν απηύθυνε, μέσα από το ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Στρουμπάκο, και την εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές», ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως είναι σημαντικό για την τοπική κοινωνία να επιστρέψουν νέοι άνθρωποι «γιατί ζούμε σε μια κοινωνία γερόντων».

«Πριν δυο χρόνια έκανα μια κίνηση μιμούμενος τον μακαριστό Σιατίστης κυρό Παύλο… Βρήκα κάποια σπίτια στην περιοχή μας για να τα διαθέσουμε σε πολύτεκνες οικογένειες αστικών περιοχών», σημείωσε για τη πρωτοβουλία.

«Τους ζητάμε να έρθουν εδώ στα χωριά μας, θα έχουν και βοήθεια από την Μητρόπολη. Εδώ και δυο χρόνια δεν υπήρχε ανταπόκριση. Μέσα από το pemtousia.fm και την εκπομπή σας ζητάμε και πάλι εκ νέου όσοι πολύτεκνοι οικογενειάρχες θέλουν να έρθουν στα χωριά μας. Υπάρχει σχολείο. Δεν είναι χωριά δέκα κατοίκων. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία μας να έρθουν νέοι άνθρωποι, γιατί ζούμε σε μια κοινωνία γερόντων», τόνισε.

Η έκκληση αυτή του Σεβασμιωτάτου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία μας. Από τη μία η φθίνουσα πορεία του πληθυσμού μας, το γνωστό δημογραφικό πρόβλημα, ενώ, από την άλλη πλευρά οι νέες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, με χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν πληγεί όλο αυτό το διάστημα.

«Η πρόταση είναι ανοιχτή και θέλουμε να την μεταφέρετε. Σε δωρεάν σπίτι θα μένουν»κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:

orthodoxianewsagency.gr