Προχωρά στη μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή του Καρπενησιώτη η ΠΕ Ευρυτανίας

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 121.000,00 € που αφορά την ωρίμανση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ», προϋπολογισμού 121.000,00 €, με σκοπό την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για τη μελέτη ενός φιλόδοξου έργου της Περιφέρειας που ξεκίνησε επί της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη και πρώτος ο Ευρυτανικός Παλμός ανέδειξε το Δεκέμβριο του 2017, όταν ακόμη βρισκόταν στο σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την ωρίμανση του εν λόγω έργου κατασκευής της λιμνοδεξαμενής με συνολική επιφάνεια 60.000 m2, και χωροθέτησής της νότια της Πόλης του Καρπενησίου. Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, Υδραυλική, Γεωλογική, Υδρογεωλογική, Γεωφυσική, Γεωτεχνική και Στατική μελέτη, Αρχιτεκτονική Μελέτη κτιρίων, Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Μελέτη αναδάσωσης και Οδοποιίας.

Οι κύριες χρήσεις της λίμνης θα είναι ο ναυταθλητισμός, η αναψυχή και η αποθήκευση νερού για έκτακτες ανάγκες (πυρόσβεση), ενώ η χρηματοδότηση γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. 

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο ως Περιφέρεια είμαστε μέλος, έχουμε εδώ και καιρό με τον Περιφερειάρχη ωριμάσει τις συνθήκες για την τεχνική υποστήριξη της υπηρεσίας μας για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία θα οδηγήσει στην ωρίμανση του έργου της κατασκευής λιμνοδεξαμενής επί του Καρπενησιώτη Ποταμού, νότια της πόλης του Καρπενησίου, έτσι ώστε αφού μελετηθεί να μπορέσει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την νέα προγραμματική περίοδο»   

Ο Ευρυτανικός Παλμός είχε αναδείξει πρώτος το θέμα το Δεκέμβριο του 2017 αποκλειστικά