Ένα μοναδικό Next Top Model

20688

Μετά το ‘ντελίριο’ που προκάλεσε το φετινό ριάλιτι μόδας Greece’s Next Top Model, βαλθήκαμε όλοι να παρακολουθούμε μοντέλα και επίδοξα μοντέλα να περνούν διάφορες δοκιμασίες προκειμένου να πάρουν την καλύτερη πόζα και να βγάλουν την καλύτερη φωτογραφία. Παρακολουθήσαμε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων και δραστηριοτήτων του χώρου της μόδας, που μας δημιουργούσαν κάθε φορά ποικίλα συναισθήματα και σκέψεις, με βασικότερη την αναρώτηση, τι είναι τελικά η ομορφιά και πώς αυτή μετριέται, ποιος την κρίνει, τι κάνει ένα καλό μοντέλο;
Όπως μάθαμε, λοιπόν, από τη συγκεκριμένη εκπομπή, ένα καλό μοντέλο είναι πειθαρχημένο, δουλεύει σκληρά για την εκάστοτε δουλειά, έχει προσωπικότητα αλλά δεν έχει αυθάδεια, είναι προσηλωμένο στο στόχο του και δείχνει καλό χαρακτήρα. Βέβαια, τα περισσότερα κορίτσια στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν απείχαν πολύ από τα παραπάνω, αλλά υπήρχαν και φωτεινές εξαιρέσεις. Βασικότερη προϋπόθεση για μια θέση στα κορυφαία μοντέλα είναι, όπως τόνιζαν συνεχώς οι κριτές, οι κοπέλες να είναι φυσικές χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις και με τα ψεγάδια τους να κερδίζουν το κοινό.
Τις αρετές αυτές – και πολλές περισσότερες – φαίνεται, όμως, ότι έχει ένα άλλο μοντέλο, η 14χρονη Georgia.
Η Georgia Traebert από την Βραζιλία δεν είναι ένα τυπικό μοντέλο, όπως τουλάχιστον έχουμε συνηθίσει την εικόνα τους. Έχει σύνδρομο Down και αποδεικνύει πως κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι δεν μπορεί να πετύχει τα όνειρά του.
«Όλα ξεκίνησαν ως αστείο. Δημοσίευσα μια φωτογραφία της στο Facebook και έγινε αμέσως επιτυχία. Η ιδέα ήταν να δω πόσο μπορεί να εμπνεύσει άλλα παιδιά με Σύνδρομο Down», εξηγεί η μητέρα της, Rubia. «Σήμερα είναι στη λίστα από πέντε πρακτορεία μοντέλων αλλά αυτό που πραγματικά λειτούργησε ήταν το Instagram και το Facebook. Έτσι έγινε παγκοσμίως γνωστή», προσθέτει.
Ωστόσο, ενώ η καριέρα της 14χρονης έχει κάνει θαύματα με την αυτοπεποίθησή της, η μητέρα της λέει πως ανησυχεί μερικές φορές για όσους σχολιάζουν αρνητικά στο ίντερνετ τα κατορθώματά της. «Το δυσκολότερο κομμάτι είναι όταν διαβάζεις μερικά σχόλια σε ποστ που λένε ότι χρωστάει την επιτυχία στα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια της. Η Georgia είναι ένα πολύ ευγενικό και ταλαντούχο παιδί, αλλιώς δεν θα είχε φτάσει μέχρι εδώ. Σήμερα, που ξεχωρίζει στον κόσμο των μέσω ενημέρωσης είναι περιτριγυρισμένη από κορίτσια που την ρωτούν για την καριέρα και τη δουλειά της, οπότε όλο αυτό την έχει βοηθήσει με την αυτοπεποίθηση», λέει η Rubia.
Το μεγαλύτερο όνειρο της 14χρονης Georgia είναι να γίνει ηθοποιός ή τραγουδίστρια και μετά μοντέλο, οπότε αυτήν την περίοδο κάνει επίσης μαθήματα φωνητικής. «Η συμβουλή μου είναι να μην τα παρατάτε ποτέ. Συνεχίστε τον αγώνα και επιμείνετε στα όνειρά σας, επειδή τίποτα δεν είναι αδύνατο. Απλώς πιστέψτε και παλέψτε για να τα κάνετε πραγματικότητα», καταλήγει η μητέρα της.
Αν αυτό το κορίτσι δεν αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα Top Models του κόσμου, τότε ποιος αξίζει; Είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο όνειρο και ότι η ομορφιά μπορεί να έχει πολλές μορφές, χωρίς να καταρρίπτεται η όποια αντικειμενικότητά της. Η παραπάνω ιστορία είναι αφιερωμένη στα κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους και αναγνωρίζουν την ομορφιά στη φυσικότητά τους, το καθένα.
Ελένη Ευαγγελία Αρωνιάδα
Εκδότρια