Σημαντική μεταβολή του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Τρίτης (10-12-2019) θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και πιθανά χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 9.12.2019, στα νησιά του Ιονίου και στη Νότια Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Την Τρίτη, 10.12.2019, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στην Κρήτη, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πιθανά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Χιονοπτώσεις, κατα τόπους πυκνές,  θα εκδηλωθούν  στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι αρχικά νότιο – νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς και από το βράδυ στα βόρεια σε βορειανατολικούς έως 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Χάρτης αθροιστικής βροχόπτωσης 24ωρου για την Τρίτη 10.12.2019

Την Τετάρτη. 11.12.2019, βροχές και καταιγίδες αναμένουμε κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή εξασθένιση των φαινόμενον από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων έως 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 με 8  μποφόρ.

Χάρτης αθροιστικής βροχόπτωσης 24ωρου για την Τετάρτη 11.12.2019

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος θα επικρατούν όμως

νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα βόρεια έως 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς έως 7 με 8 μποφόρ.

Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, νέα μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από το βράδυ της Παρασκευής, η οποία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

πηγή:gr.k24.net