Μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η χρηματοδότηση προγραμματικής σύμβασης για την «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις Οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου». Έγκριση έργων συνολικού προϋπολογισμού 150.000 €.

Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου αφορούν κυρίως:

  • βελτίωση της οδικής ασφάλειας και αποκατάσταση βλαβών με την επανακατασκευή τεχνικών σε τμήματα του οδικού δικτύου από διασταύρωση της Ε.Ο Καρ/σι – Προυσός προς την Τ/Κ Χελιδόνας του Νομού Ευρυτανίας, καθώς και
  • την ασφαλτόστρωση τριών ελιγμών πρός Ι.Μ. Δομιανών ώστε να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων προς το σημαντικό αυτό Θρησκευτικό μνημείο για το Νομό Ευρυτανίας.

Επιπλέον στο πλαίσιο επερώτησης για την εξέλιξη των έργων στην ΠΕ Ευρυτανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί αφενός στην συνολική εικόνα των έργων στο Νομό αλλά και συγκεκριμένα:

  • για το δρόμο των Αγράφων που οι εργασίες προχωρούν και που αποτελεί απόλυτη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής η ομαλή χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου για την ολοκλήρωσή του
  • για το σύνολο των πληρωμών που εκκρεμούν και για τα 63 συνολικά έργα και δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • για την αντιμετώπιση των αναγκών στα έργα που είχαν θέμα υπο-χρηματοδότησης οι οποίες δρομολογήθηκαν και δρομολογούνται, είτε με την συνέχιση των εργασιών στον επόμενο μειοδότη (πχ Αγ. Βλαχέρνα – όρια Νομού), είτε με την κάλυψη τους από τα υπόλοιπα έργα (πχ συντήρηση οδικού δικτύου)
  • και για τις δυνατότητες που υπάρχουν στον προϋπολογισμό της ΠΕ Ευρυτανίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μέχρι τέλος του έτους, που ανέρχονται σε 770 χιλ €.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής «Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, στέκονται δίπλα στην καθημερινότητα των πολίτων και αίρουν την απομόνωση της».