Αυτή την ώρα η κηδεία του στα Άγραφα
Αυτή την ώρα, 3: 00 το μεσημέρι, Παρασκευή 12 Ιουνίου, τελείται η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Σ. Χόντου, ενός από τους πέντε συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 67 ετών.
Η κηδεία του γίνεται στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιθυμούσε ο ίδιος να ταφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και 2 χρόνια.
Η είδηση προκάλεσε θλίψη τόσο στην οικογένεια του, μεταξύ των οποίων τα τρία του παιδιά, όσο και στον ευρύ επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πρόκειται για ιστορικό στέλεχος της αγοράς καλλυντικών όπου ο Γιάννης Χόντος ανέπτυσσε δραστηριότητα με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του.
Με καταγωγή από τα Άγραφα πήγαν στην Αθήνα σε μικρή ηλικία, όπου άρχισαν να δραστηριοποιούνται στο εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών, με πρώτους πελάτες μεγάλους οργανισμούς όπως οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα στην Ομήρου το 1967. Ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν τη συγκεκριμένη αγορά κι έκτοτε δημιούργησαν την μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών στην Ελλάδα, η οποία διατηρεί ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική αγορά μέχρι σήμερα, με πάνω από 70 καταστήματα.