Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός

1400

Ένα νέο μεγάλο έργο φτάνει στο τέλος του. Συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Λιανοκλαδίου μέχρι και τη στάση των Αγγειών, μήκους 31 χιλιομέτρων, της νέας, σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής «Τιθορέα – Δομοκός». Ένα έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο με τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητά του.

Το τμήμα που τέθηκε σε χρήση διέρχεται από νέα μεγάλα τεχνικά έργα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων 10 σιδηροδρομικές γέφυρες και η νέα δίδυμη σήραγγα της Όθρυος, μήκους επτά (7) χιλιομέτρων, η οποία καταλήγει στην πεδιάδα της Ξυνιάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, έχουν ήδη προγραμματιστεί και υλοποιούνται απρόσκοπτα όλες οι απαιτούμενες εργασίες και δοκιμές για την απόδοση σε κυκλοφορία και του υπολοίπου τμήματος της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, πλήρως διαλειτουργικής, μήκους 21χλμ., από τη σιδηροδρομική στάση των Αγγειών μέχρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Δομοκού. Στο εν λόγω τμήμα, η διέλευση του τρένου θα γίνεται μέσω της νέας τοξωτής – μεταλλικής και σεισμικά μονωμένης σιδηροδρομικής γέφυρας ΣΓ26 η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας Δομοκού. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λιανοκλάδι-Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολο της.