Τι ζήτησε ο Καρδαμπίκης από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης κ Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, επισκέφτηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης προκειμένου να προτείνει την κατασκευή ενός νέου Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμο Αγράφων χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανέλυσε ο κ. Καρδαμπίκης στον υπουργό, το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης με έδρα τον Δήμο Αγράφων μπορεί να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του Π.Σ. βασισμένο τόσο στις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες, όσο και στις διεθνώς εφαρμοζόμενες πρακτικές εκπαίδευσης σε θέματα πυρόσβεσης και διάσωσης καθώς το ανάγλυφο της περιοχής παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα για τη σωστή οργάνωση και εκπαίδευση πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο επιχειρησιακό πεδίο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε: «Ο Υπουργός άκουσε με πολλή προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τα επιχειρήματα του Δημάρχου κ υποσχέθηκε πως θα μελετήσει όλο το σχεδιασμό που του αποδόθηκε αφού όπως υποστηρίζει “Είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις ανοίγοντας νέους δρόμους και επενδύοντας σε δράσεις πρόληψης”».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ευρυτάνας υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής κ. Παναγιώτης Νιάφας.