Στο 20ο Riverview Project στην Αιτωλοακαρνανία η Κατερίνα Καλαντζή

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε το 20ο εργαστήριο σεμινάριο που διοργανώνει η δραστήρια ΚΟΙΝ.ΣΕΠ “RIVERVIEW PROJECT” που δραστηριοποιείται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Παρούσα στην εκδήλωση αυτή ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κα. Κατερίνα Καλαντζή, η οποία προσεκλήθη να μιλήσει στη συγκεκριμένη εκδήλωση που είχε ως θέμα «Αγροδιατροφή- Γαστρονομία- Πολιτιστικός Τουρισμός- Μοντέλο Αειφόρου Οικονομίας και Τρίπτυχο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας». Οι διοργανωτές ζήτησαν από την κα. Καλαντζή να αναλάβει να μιλήσει για την σημασία του “Marketing, Branding & Labeling στο αγροδιατροφικό προϊόν”.

Η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσαν πέραν της κας Καλαντζή, ήταν ο κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Π.Δ.Ε., η κ. Ακριβή Κούκη, Τεχνολόγος τροφίμων και Διευθύντρια του Εργοστασίου Ελιάς του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Αγρινίου” και ο κ. Ιωάννης Μπαλωμένος, Αρχιμάγειρας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, η κα Καλαντζή δέχτηκε την πρόσκληση και μίλησε στο ακροατήριο του σεμιναρίου για την σημασία που έχει η τυποποίηση, η ετικέτα και η προώθηση του αγροδιατροφικού προϊόντος με σύγχρονους όρους ενώ στη συνέχεια έκανε και μια σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί πάνω στον τομέα αυτό, ειδικά κατά την τελευταία τριετία με την στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Σπανού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ειδικότερα στις δράσεις της Π.Ε. Ευρυτανίας, μιας περιοχής με αρκετά κοινά αγροδιατροφικά προϊόντα και την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί στον τομέα της προώθησης των προϊόντων αυτών, με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιού.  Η ομιλία της κας. Κατερίνας Καλαντζή κέρδισε τα ευνοϊκά σχόλια των παρισταμένων κατά την επακόλουθη συζήτηση. Κατά δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, συνεχάρη την κα. Καλαντζή για την παρουσίασή της αλλά και στο πρόσωπό της συνεχάρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπως είπε, για την δραστηριότητά της σε ότι έχει να κάνει με την τυποποίηση και ανάδειξη των Π.Ο.Π. προϊόντων της. Με τη σειρά της η κα. Καλαντζή δήλωσε εντυπωσιασμένη από την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία έλαβε χώρα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στην όχθη της Λίμνης Στράτου, στο Ματσούκι Αγρινίου αλλά και ευτυχής για την συμμετοχή της σε μια τόσο επιτυχημένη συζήτηση. Είχε δε την ευκαιρία εκτός από επαφές με παράγοντες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, να μιλήσει και με παραγωγούς της περιοχής και να ενημερωθεί για τις εμπειρίες τους για την τυποποιημένη παραγωγή.