Αθρόα η προσέλευση στη παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου

2564

Με πλήθος κόσμου και θερμή υποδοχή έγινε την Δευτέρα 18 Μαρτίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του  δημοσιογράφου Δημήτρη Ευαγγελοδήμου «Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι», που μόλις κυκλοφόρησε. Το συγγραφικό πόνημα του κ. Ευαγγελοδήμου αναφέρεται στην ιστορική και οικονομική διαδρομή της πόλης του Καρπενησίου και είναι ένα σπουδαίο βιβλίο έρευνας, μελέτης και καταγραφής με κοινωνικά πολιτικά οικονομικά λαογραφικά χαρακτηριστικά, από τον 19ο αιώνα έως τη δεκαετία του 1960 στο Καρπενήσι. Στο βιβλίο αναδεικνύονται άγνωστες ιστορικές πτυχές και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία αυτού του μοναδικού τόπου και των ανθρώπων του, διασώζοντας την ιστορία της Ευρυτανίας. Παράλληλα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για ερευνητές, ιστορικούς, φοιτητές κλπ για την ανάλυση των εμπορικών δραστηριοτήτων σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη, για τις εποχές στις οποίες αναφέρεται η έρευνα, πόλη της κεντρικής Ελλάδας.

Στη βιβλιοπαρουσίαση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος, η υποψήφια βουλευτής Θωμαΐς Οικονόμου, ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Βλάχος, η πολιτευτής Όλγα Οικονόμου, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, Ηλίας Ντζιώρας, Νάνσυ Ντζιώρα, Κλεομένης Κουτσούκης, Γιώργος Ζανιάς, Γιώργος Γιαννίτσαρης, Μάνος Αλχάτης, οι δημοσιογράφοι Πάνος Σόμπολος, Πάνος Λάμψιας, Κική Τριαντάφυλλη, Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, Αντώνης Δαλίπης, Παναγιώτης Φωτεινός, Σταύρος Χαρίτος, Ελένη Ευαγγελοδήμου, Δημήτρης Τσουπαρόπουλος, άνθρωποι των επιχειρήσεων Δημήτρης Μιλ. Αβράμπος, Κώστας Αβράμπος, Πάνος Λώλος, Γιώργος Λιμπέρης, Στάθης Χαϊκάλης, Μαργαρίτα Αλαμάνου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων, Κώστας Παπαδόπουλος, Φώτης Κουλαρμάνης, Γιάννης Μάκκας, Λάμπρος Γαλής κ.λπ., ο Πάρεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Τσούκας, ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Ταμπαξής και πάνω από 280 Ευρυτάνες και φίλοι του Καρπενησίου.

Οι εισηγητές, Κλεομένης Κουτσούκης, Γιώργος Ζανιάς, Ελένη Βουλτσίδου και Μαρία Παπαϊωάννου με τις ομιλίες τους όχι μόνο περιέγραψαν το βιβλίο, αλλά δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα συγκινητικά φορτισμένη. Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος με χιούμορ εξήγησε γιατί αποφάσισε να γράψει το εν λόγω βιβλίο, ζητώντας αυστηρή την κρίση των αναγνωστών και ευχόμενος στο μέλλον ένας άλλος επιμελέστερος ερευνητής πάρει τη σκυτάλη.

Την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι» διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καρπενησιωτών ΄Βελούχι’ μαζί με τον εκδοτικό οίκο «Σ.Ι.Ζαχαρόπουλος».