Έντονη κριτική από τη πλευρά των κυνηγετικών οργανώσεων δέχθηκε η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλια, αναφορικά με την κατ΄ εξαίρεση δυνατότητα μετακίνησης των κυνηγών με σκοπό τη θήρα του αγριόχοιρου στις περιφερειακές ενότητες της Θράκης. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «από την παράταση της απαγόρευσης (του κυνηγιού) εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις Π.Ε.. Στη περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα, δυο σε κάθε αυτοκίνητο.

Η κριτική επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στο ότι το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε μετά την λήξη της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, σε ανακοίνωση της, μετά τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από στις 20 Ιανουαρίου;».

Το Δασαρχείο Καρπενησίου με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε σχετικά τους κυνηγούς:

‘‘Επισημαίνουμε προς αποφυγή παρανοήσεων ότι μέχρι την άρση των μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του COVID – 19 και  κατ’ επέκταση έως την λήξη της απαγόρευσης μετακίνησης των πολιτών (εκτός της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης) δεν επιτρέπεται το κυνήγι γενικά στην Περιφέρεια του Δασαρχείου μας’’.