Αλαλούμ με τις 4 κάλπες και τις εφορευτικές επιτροπές στην Ευρυτανία

1636

Σχετικά ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη την Ευρυτανία, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στα εκλογικά κέντρα.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τις ελλιπείς εφορευτικές επιτροπές και τις 4 διαφορετικές κάλπες που ταλαιπώρησαν τους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίστηκαν από την Παρασκευή, όταν έφθασαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και αντίκρισαν σε πολλές περιπτώσεις βρώμικα σχολεία- εκλογικά κέντρα και άφαντες εφορευτικές επιτροπές. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν κληθεί να παρουσιαστούν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και εμφανίστηκαν, αφήνοντας όλο τον όγκο εργασίας στους αντιπροσώπους και τους γραμματείς, οι οποίοι είχαν πολλή δουλειά λόγω των τετραπλών εκλογών. Παράλληλα αρκετοί ήταν οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που δεν μπήκαν στον κόπο να καθαρίσουν και να ετοιμάσουν το χώρο όπου θα διεξάγονταν οι εκλογές και να βοηθήσουν την όλη διαδικασία.

Όσο για την ημέρα των εκλογών, οι 4 διαφορετικές κάλπες και στην πόλη του Καρπενησίου το γεγονός του ότι οι ψηφοφόροι έπρεπε να πάνε σε διαφορετικό εκλογικό κέντρο για τις ευρωεκλογές, έφερε καθυστερήσεις, παρανοήσεις και συχνά εκνευρισμό.

Όμως τα προβλήματα δεν φαίνεται να έληξαν με το κλείσιμο της κάλπης, καθώς οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν την μεταφορά των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετώπισαν πολλές ελλείψεις και ασάφειες στα έγγραφα που τους παρέδιδαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.