Στις Γοργιανάδες η εκδήλωση για τη Γιορτή Γυναίκας

Την αναβολή της διήμερης εκδρομής στην Αθήνα, που είχε προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Μαρτίου 2020 ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα. Η εκδρομή θα υλοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία. Επειδή όμως ο Σύλλογος Γυναικών δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει τη Γιορτή της Γυναίκας, όπως της αρμόζει διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ. γλέντι στην ταβέρνα Κακούρα στις Γοργιανάδες με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις. Για όσους νηστεύουν θα υπάρξει και σαρακοστιανό μενού. Τηλέφωνο κρατήσεων 6977416038 (Παντελής Κακούρας).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

       Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας . Μια φορά τον χρόνο, όμως την τιμούμε. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Οι γυναίκες που ξέρουν να διεκδικούν αλλά και να διασκεδάζουν.

       Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος -το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα- ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών. Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας  και ζητώντας ίσα μεροκάματα με τους άντρες. Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8 του Μάρτη “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”. Για να εκφράσουμε “είπε” την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας”. Το 1977 ο ΟΗΕ στη Γενική του Συνέλευση καθιέρωσε την Ημέρα της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.