Ο Σύλλογος εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων(Θ.Χ.Π) Ευρυτανίας  αισθάνεται την ανάγκη και ταυτόχρονα την υποχρέωση να  διαψεύσει κατ΄αρχήν  τις δηλώσεις του Διοικητή του Δ.Σ του ως άνω Θεραπευτηρίου που δημοσιεύτηκαν στην Τοπική Εβδομαδιαία Εφημερίδα  ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ  ΝΕΑ με την  οποία ανέφερε ότι οι δέκα(10) θέσεις που θα ανακοινωθούν και θα  κληθούν να υποβάλλουν δικαιολογητικά κατά τις επόμενες εβδομάδες ήταν επιτυχία δήθεν του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου υπονοώντας ασφαλώς το πρόσωπο του Διοικητή κ. Κλεομένη Λάππα του Κων/νου.

         Η αλήθεια όμως είναι ότι γι΄ αυτό το επικουρικό προσωπικό εμείς ως Σύλλογος εργαζομένων έχουμε δύο (2) και πλέον χρόνια που το διεκδικούμε και μάλιστα με πάμπολλες ενέργειες τόσο προς την Ομοσπονδία Π.Ο.Ε. ΔΗ.Ν όσο και προς τα συναρμόδια Υπουργεία. Και αφού  το Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικότερα ο κ. Διοικητής αυτού δεν υποβλήθηκε στην υποχρέωση να εκδηλώσει  τις ευχαριστίες του  το πράττουμε εμείς τώρα σαν σωματείο.

        Θα θέλαμε λοιπόν  από τις στήλες του Τοπικού Εβδομαδιαίου Τύπου που εκδίδεται στην Ευρυτανία να ευχαριστήσουμε  κατ΄αρχήν τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ. Μιχαήλ Γιαννάκο, τον κ. Κων/νο Μπάζο ως εκπρόσωπο  του Προνοιακού Τμήματος στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αθηναίων Κων/νο Μπακογιάννη που πραγματικά αγωνίστηκε  μέχρι τέλους στην διεκδίκηση μας αυτή.

          Και τέλος πρέπει από το στήλη αυτή να τονίσουμε  ότι δεν ξεσηκωθήκαμε  να διατυπώσουμε αυτές τις δηλώσεις  για λόγους αυτοσκοπού και με στείρα αντιπαράθεση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεραπευτηρίου. Και τούτο διότι  πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες  ότι τα προβλήματα στο Θεραπευτήριο είναι πάμπολλα  και  στους αμέσους επόμενους μήνες  θα γίνουν ακόμη περισσότερα . Και φυσικά γι΄αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους προαναφερθέντες καθόσον στο άμεσο αλλά και απώτερο μέλλον  θα ζητήσουμε εκ νέου  την βοήθεια τους. Θα επανέλθουμε στα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους με αριθμούς. Συγκεκριμένα α) ο κλάδος του Νοσηλευτικού  προσωπικού από τα τριάντα ένα(31) μέλη που απαρτίζεται  θα απομείνουν μόλις έντεκα(11) κατά τον αριθμό, β) οι υπάλληλοι της εστίασης  από έντεκα(11) μέλη που είναι σήμερα θα απομείνουν μόλις πέντε(5) και γ) οι καθαρίστριες από δώδεκα(12) μέλη που αριθμούν σήμερα θα απομείνουν μόλις τρείς(3).Και όλα αυτά για να αντιληφθούν οι πάντες την δραματική κατάσταση που βιώνουμε και άμεσα θα βιώσουμε τόσο εμείς όσο πολύ περισσότερο οι περιθαλπόμενοι.