Απεργιακή Συγκέντρωση των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας

1596

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Θεραπευτηρίου, και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Καρπενησίου. Η πορεία, πέρασε μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία. Με παλμό, συνθήματα και ανακοινώσεις, οι εργαζόμενοι, γνωστοποίησαν τα προβλήματα, διαμαρτυρήθηκαν και απαίτησαν επίλυση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων του Θεραπευτηρίου, Σύγχρονη Δημόσια Πρόνοια, ασφαλείς υποδομές και εργασία με αξιοπρέπεια.

Κύριο και φλέγον αίτημα, να μην απολυθούν οι 11 επικουρικοί εργαζόμενοι στις 31/12/2023, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Στήριξη δήλωσαν, εκπρόσωποι σωματείων και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ευρυτανίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων, πριν από τη συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε ήδη προχωρήσει σε κοινοποίηση αναλυτικής επιστολής στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και κάθε αρμόδιο και σε αίτημα συνάντησης με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό. Επιπλέον, είχε προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ του Θεραπευτηρίου όπου οι εργαζόμενοι δεν έγιναν δεκτοί, σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, με αίτημα να παρθεί απόφαση στήριξης και διεκδίκησης, από Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε πρόταση προς την ΠΟΕΔΗΝ για συντονισμό των φορέων πρόνοιας, όπως τονίζουν στο δελτίο τύπου οι Εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο.