Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τους απογραφείς

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από της 15  Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και της 28ης Φεβρουαρίου 2021. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες, υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Οι Απογραφείς που θα επιλεγούν, υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 36, 39 και 41 του Ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως κάθε φορά ισχύει. Στην περίπτωση που υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενταχθούν στο Μητρώο, μπορούν να απασχοληθούν στην Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χωρίς να απαιτείται πρότερη έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα τους, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, του Νόμου 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021).

Έργο των Απογραφέων είναι η επικοινωνία με τους απογραφόμενους, η υποστήριξη και η παροχή βοήθειας και επεξηγήσεων στους αυτοαπογραφόμενους για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ηλεκτρονικά, η παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής, η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων όπου δεν γίνει αυτοαπογραφή, ο έλεγχος της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από τους αυτοαπογραφόμενους, η πλήρης και έγκαιρη υποβολή όλων των ερωτηματολογίων που θα τους ανατεθούν από τον Επόπτη της Απογραφής, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ. Οι Απογραφείς, πριν αναλάβουν τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα τους ανατεθούν προς απογραφή, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο γίνεται από τον αρμόδιο Επόπτη της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν δηλώσει και επιλέξει να απασχοληθούν.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Απογραφείς μπορούν να απευθύνονται, κατά προτίμηση, στα e-mails: synergates@statistics.gr και apografi_georgias@statistics.gr ή στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3050 ή 2383 ή 2182 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).