Από την Πόλη έρχομαι … Και στην Κορφή Κανέλα!

2926

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου στο Καρπενήσι

Ένα μοναδικό ταξίδι με αρώματα, χρώματα και κυρίως γεύσεις από την Ανατολή, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι θα βρίσκονται την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’ από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου, παρουσιάζoυν σε μια μοναδική εκδήλωση, όλα τα μυστικά και τη μαγεία των μπαχαρικών από τη διάσημη Πολίτισσα σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου!
Απευθείας με αύρα από την Κωνσταντινούπολη, η κα Μαρία Εκμεκτσίογλου θα προσφέρει μοναδικές στιγμές γευσιγνωσίας και θα μιλήσει για τις ιδιότητες των μπαχαρικών και τους τρόπους να μεταμορφώσουν γευστικά τα φαγητά μας, καθώς και για τις αφροδισιακές και ενδυναμωτικές τους ιδιότητες. Παράλληλα με τις τεχνικές μαγειρικής και γευσιγνωσίας, όσοι βρεθούν στη κεντρική πλατεία το πρωινό της Κυριακής, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε μπουφέ, 26 μοναδικά φαγητά με την έμπνευση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου και δια χειρός των γυναικών του Συλλόγου, ένα για το κάθε μπαχαρικό που τα μυστικά του φανερώνει η κα Εκμεκτσίογλου στο νέο της βιβλίο.
Η κα Εκμεκτσίογλου δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έγινε πολύ αγαπητή και δημοφιλής από της τηλεοπτικές της μαγειρικές εκπομπές. Είναι συγγραφέας επίσης 2 βιβλίων στην Ελλάδα «Γεύσεις και αρώματα από τις δύο μεριές του Αιγαίου» και το δεύτερο της βιβλίο «Με άρωμα κανέλας». Τα Marıa’s Restaurants είναι μια επιτυχημένη αλυσίδα τριών οικογενειακών εστιατορίων που διατηρεί σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα. Επίσης η κα Εκμεκτσίογλου διδάσκει στο πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης γαστρονομία. Είναι μέλος των Chaines Des Rotisseurs του Συλλόγου Γαστρονομίας Τουρκίας, του Chef’sclub Θεσσαλονίκης και διοικητικό μέλος του Συλλόγου Χαμένων Γεύσεων.
Αφορμή για την συνάντηση γαστρονομίας η παρουσίαση του νέου βιβλίου της ‘Ερωτικά Μπαχαρικά’, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από της εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, ενώ την γαστρονομική του πινελιά θα δώσει το εστιατόριο ‘στην Πόλη’ από το Παλιό Μικρό Χωριό, με την υπογραφή της κας Πόλης που έχει και εκείνη καταγωγή από τα Πριγκηπόνησα της Κωνσταντινούπολης. Τέλος ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει στους παραβρισκόμενους διάφορα μπαχαρικά, για να περάσουν γρήγορα από τη θεωρία στην πράξη επιστρέφοντας στις κουζίνες των σπιτιών τους.

Το παζάρι μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης