«Αρχίζουν την Παρασκευή 27 Αυγούστου οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου»
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 το βράδυ ξεκινούν οι παραστάσεις του δεύτερου φετινού τους εγχειρήματος. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 29 Αυγούστου και η τιμή του εισιτηρίου η οποία περιλαμβάνει και λαχνό για την κλήρωση μιας εστίας τζακιού προσφορά της επιχείρησης «Τζάκια Γκορόγιας» θα είναι 5 ευρώ .
Πρόκειται για το έργο «Το μυστήριο της Ιρμα Βεπ». Μια απολαυστική σάτιρα του Τσαρλς Λάντλαμ, που αντλεί από την κλασική δραματουργία, το μελόδραμα, την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου. Είναι μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές. Το μεταφυσικό στοιχείο με την τραγική και ταυτόχρονα αστεία παρουσία του, οδηγεί στα άκρα τις έτσι κι αλλιώς ακραίες καταστάσεις των ηρώων της ιστορίας.
Ολόκληρο το έργο είναι γραμμένο για να παιχτεί με την θεατρική έννοια της «επιτήδευσης» (camp approach). Το θεατρικό αυτό στυλ θεωρεί κάτι ελκυστικό ακριβώς λόγω της κακογουστιάς και της ειρωνικής του αντιμετώπισης. Όλα είναι υπερβολικά, όλα είναι σκοπίμως σοβαροφανή με αστείο τρόπο και δεν μένει τίποτε όρθιο από τον καθωσπρεπισμό που επιβάλλουν οι συμβατικές κοινωνικές δομές. Πρόκειται για μια αισθητική προσέγγιση που θεωρεί κάτι ελκυστικό ή χιουμοριστικό λόγω της σκόπιμης γελοιοποίησής του.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλίας Τσώνης, που συμμετέχει στη παράσταση ως ηθοποιός, απευθύνει πρόσκληση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης και ζητά τη συμπαράστασή τους στο νέο εγχείρημα της Θεατρικής Ομάδας.
Σκηνοθεσία Βασιλική Σταμάτη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μαρία Βουτσέλη – Παναγιώτης Στεργιάννης – Ρούλα Βαστάκη – Ηλίας Τσώνης – Σπύρος Τσιούρης
Guest εμφάνιση η Βασιλική Σταμάτη.