Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καρπενησίου για το νέο ιό

Η αναφορά του στη Θεία Κοινωνία

Για τον πανικό που έχει προκληθεί στη χώρα μας λόγω του θανατηφόρου κορωνοϊού, μίλησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στον Ευρυτανικό Παλμό, συνιστώντας ηρεμία και προσοχή σε όλους τους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, η οποία έχει ενοχοποιηθεί από πολλούς ως τρόπος μετάδοσης του ιού. Η δήλωση του Μητροπολίτη Καρπενησίου έχει ως εξής:

‘’Επειδή ως λαός είμαστε των ακροτήτων και της υπερβολής και καθώς οι μνήμες είναι νωπές ακόμη από παρόμοια γεγονότα, όπως η γρίπη των πουλερικών, η νόσος των τρελών αγελάδων, των χοίρων, του Η1Ν1 και τα περί ανάγκης εμβολιασμού των πάντων, μου δημιουργείται η αίσθηση της υπερβολής.

Σίγουρα πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας μα ο πανικός δεν βοηθά. Είναι δυνατόν να αδειάζουν τα ράφια των καταστημάτων από τροφές και είδη πρώτης ανάγκης!

Είναι δυνατόν να υποχρεώνουμε κάποιους σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή υπάρχει μόνον η υποψία! Είναι δυνατόν να κατηγορούμε τη Θεία Κοινωνία ως μέσο μετάδοσης του ιού! Πόσοι κληρικοί εργάστηκαν στη Σπιναλόγκα, σε νοσοκομεία λοιμωδών νόσων και δεν νόσησαν (καταλύοντας ό,τι απομένει στο Άγιο Ποτήριο μετά την κοινωνία πολλών ασθενών)!

Ας πορευτούμε ήρεμα, με προσοχή μα χωρίς ακρότητες. Υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χώρα μας.’’