Τη θέση της 2ης καλύτερης περιφερειακής εφημερίδας στην Ελλάδα στα Regional Media Awards ’19  

Μια μεγάλη διάκριση περίμενε τον Ευρυτανικό Παλμό την Παρασκευή 27  Σεπτεμβρίου 2019, όταν έλαβε το ασημένιο βραβείο για την όλη παρουσία και περιεχόμενό του, ως δεύτερη καλύτερη τοπική εφημερίδα στην Ελλάδα, από τα Regional Media Awards ’19, τα βραβεία των περιφερειακών ΜΜΕ. 

 Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στο Gazarte στην Αθήνα, η Τελετή Απονομής των Regional Media Awards 2019, με την παρουσία ιδιοκτητών, ανώτατων και ανωτέρων στελεχών σημαντικών Περιφερειακών και Τοπικών ΜΜΕ, εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενων, δημοσιογράφων κ.ά. Τα Regional Media Awards 2019 διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά από τη Boussias Communications με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας. 

Ο Ευρυτανικός Παλμός με το σλόγκαν του ‘Για σκεπτόμενους αναγνώστες’, έλαβε το ασημένιο (Silver) βραβείο για το περιεχόμενό του και την συνολική έκδοσή του, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση της δεύτερης καλύτερης τοπικής εφημερίδας στην Ελλάδα. Για την πρόκριση αυτή η κριτική επιτροπή έλαβε υπόψη της το πλούσιο και πρωτογενές ρεπορτάζ του, τις σταθερές του στήλες, την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα των ειδήσεων αλλά και το εύρος της εμβέλειας του Ευρυτανικού Παλμού, τη γενική εικόνα και το στήσιμο της εφημερίδας, καθώς και τη δυναμική του παρουσία στα τοπικά και περιφερειακά γεγονότα. Το βραβείο παρέλαβαν η εκδότρια της εφημερίδας κα Ελένη Ευαγγελία Αρωνιάδα και η διευθύντρια κα Στεφανία Κοκοτίνη. Το χρυσό βραβείο έλαβε η εφημερίδα ‘Κυκλαδική Ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων’ από τις Κυκλάδες και το χάλκινο η εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’ από την Αττική. 

Η Απονομή 

Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 200 συμμετέχοντες, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποδοχή της διοργάνωσης από τον χώρο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας, καθώς και την προσπάθεια αναβάθμισης των Βραβείων, με τη διεξαγωγή του Regional Media Forum ’19 και την καθιέρωσή τους ως θεσμό. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ άνοιξε με χαιρετισμό ο Δημήτρης Κορδεράς, Διευθυντής Εκδόσεων της Boussias Communications, ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή διαγωνιστική διαδικασία, ως την πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άλλη φορά.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες από πέρσι, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι διευρύνθηκαν γεωγραφικά, και προήλθαν από όλη την Ελλάδα πλέον, αφού είχαμε φέτος συμμετοχές ακόμα και από ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως είναι το βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ήπειρος και η Θράκη. Την ίδια στιγμή, οι συμμετοχές προήλθαν από περισσότερα ΜΜΕ. Από την άλλη πλευρά, η Κριτική Επιτροπή ήταν διευρυμένη σε σχέση με πέρυσι, με ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους που έχουν γνώση, άποψη και εμπειρία σε θέματα περιφερειακών ΜΜΕ».  Χορηγός στα Regional Media Awards 2019 ήταν η εταιρεία 3ds, ενώ διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΑΕJ (Association of European Journalists) και  Π.Ε.Ι.Ρ.Α.Σ  (Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών). 

Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ και συνεχίζουμε… 

Το Silver Regional Media Awards ’19 αποτελεί όχι μια επιβράβευση για την εδώ και τρία χρόνια καθημερινή προσπάθειά μας ‘Ο Ευρυτανικός Παλμός’ να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη εφημερίδα για όλη την Ευρυτανία και όλους τους Ευρυτάνες, αλλά είναι και η αφετηρία για να πάμε ακόμα παραπάνω. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους διοργανωτές του θεσμού και στην κριτική επιτροπή που επιβράβευσαν την προσπάθειά μας και έδωσαν την ευκαιρία σε μια εφημερίδα από ένα μικρό νομό όπως η Ευρυτανία, να διακριθεί. Η διάκριση και βράβευση του Ευρυτανικού Παλμού και των μέσων της περιφέρειας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι έχουν άποψη, φωνή, αισθητική και τη δική τους δυναμική, θέση και πολύ μέλλον. 

Υψηλές διακρίσεις για τα Περιφερειακά ΜΜΕ  

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν οι απονομές των Special Awards. Έτσι, το βραβείο Best in Press απονεμήθηκε στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μεσσηνίας, το βραβείο Best in Radio στην KARTELIAS MEDIA GROUP και τον ΣΟΚ FM 104.8, ενώ  το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απέσπασε το βραβείο Best in TV και το welove2travel.gr το βραβείο  Best in Digital Media.  

Σάρωσε το Star Κεντρικής Ελλάδας – Καλύτερη Περιφερειακή Τηλεόραση για το 2019 

Με την ευρυτάνισσα Όλγα Λαθύρη που βραβεύτηκε ως δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας  

Την μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα πέτυχε το Star Κεντρικής Ελλάδας στα Regional Media Awards κατακτώντας συνολικά 43 βραβεία για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες του εκ των οποίων τα 10 χρυσά αλλά και το βραβείο καλύτερης περιφερειακής τηλεόρασης για το 2019. Η τηλεόραση απέσπασε 36 συνολικά βραβεία για ένα μεγάλο εύρος παραγωγών, ενεργειών και δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν την τηλεοπτική σαιζόν 2018-2019. Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Star Κεντρικής Ελλάδας Γιώργος Σιμόπουλος ανέφερε: 

 «Η διάκριση του Star Κεντρικής Ελλάδας στα Regional Media Awards είναι η επιβράβευση των διαχρονικών επιλογών του για μια ποιοτική και καθαρή περιφερειακή τηλεόραση. Το μεγάλο πλήθος των διακρίσεων και η πλατιά βάση των δραστηριοτήτων του αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης: στο ξεχωριστό και μοναδικό περιεχόμενο, στην κοινωνική της παρουσία και παρεμβατικότητα, στην προσαρμογή της στις νέες τεχνολογίες και στα υψηλά επίπεδα παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών. Αφιερώνουμε την επιτυχία μας σε όλους τους τηλεθεατές μας που μας εμπιστεύονται και μας δίνουν δύναμη, σε όλους τους επιχειρηματίες που επενδύουν την προβολή τους στο περιεχόμενο του Star Κεντρικής Ελλάδας και βέβαια στην Πρόεδρό μας Νίκη Χειμωνίδη για την αμέριστη αγάπη και στήριξη στον καλό αγώνα».  

Η κριτική επιτροπή 

To δύσκολο έργο της αξιολόγησης των Μ.Μ.Ε. ανέλαβε έγκριτη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους του χώρου. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν φέτος ο Νίκος Χατζηνικολάου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ΕΝΡΑ), η συμμετοχή του οποίου επιβεβαιώνει και επισφραγίζει την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας αλλά και την εξελικτική πορεία των βραβείων.  

Regional Media Forum ’19   

Για 3η φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Regional Media Forum ‘19, ενισχύοντας τον στόχο της διοργάνωσης για ανάδειξη όχι μόνο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων αλλά και των προβλημάτων και των προκλήσεων που αυτά αντιμετωπίζουν. Στο Regional Media Forum ’19, το οποίο προηγήθηκε της Απονομής, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου και παρακολούθησε τις συζητήσεις των δύο πάνελ, τα οποία ασχολήθηκαν τόσο με θεσμικά θέματα όσο και θέματα της αγοράς. Στο forum, σε δύο πάνελ συζήτησαν για το μέλλον των Τοπικών & Περιφερειακών Μέσων οι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, του κλάδου της έρευνας και εκπρόσωποι ΜΜΕ και συγκεκριμένα οι: Αντώνης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος, Π.Ε.Ι.Ρ.Α.Σ., Τρύφωνας Δάρας, Νομικός, Ειδικός σε θέματα Περιφερειακών Μέσων, Nίκος Καρτελιάς, CEO, Kartelias Media Group,Γιώργος Κατσαΐτης, Γραμματέας Σ.Η.Π.Ε., Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner, Focus Bari, Aντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος, ΕΙΕΤ, Γεώργιος Σιμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, STAR Α.Ε., Βαλέρια Tσάμη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, Σ.Ε.Δ.Ε.Α., Σάγια Τσαουσίδου, Vice President, Association of European Journalists, Μανώλης Χαλκιαδάκης, Εκδότης, Πρώην Πρόεδρος ΣΗΠΕ, Πρόεδρος Tv CRETA.