Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2018

1620

Mε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού 3Κ/2018 και την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ (http://www.asep.gr/) των οριστικών αποτελεσμάτων με τους επιτυχόντες, στελεχώνονται κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης των Δήμων όλης της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, με περισσότερους από οκτώ χιλιάδες εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων στην Ευρυτανία.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η διαδικασία επαναφοράς των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα σε θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν καταργηθεί με την πρόβλεψη εξαίρεσης από την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών της προεκλογικής περιόδου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης δήλωσε: «Η Κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή εργάστηκε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών. Με χιλιάδες στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που προχώρησαν με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι ΟΤΑ προσδιόρισαν, καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων και των Περιφερειών και αναβαθμίζονται οι αναπτυξιακές δυνατότητές τους. Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι ρουσφετολογικές. Γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και έγιναν εφικτές διότι ως Κυβέρνηση πετύχαμε την επαναφορά του κανόνα 1/1 – μία πρόσληψη και κάθε αποχώρηση, την ώρα που ο ίδιος ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να επιστρέψουμε στον κανόνα 1/5 – μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».