Κανονικά αλλά με χαμηλές ταχύτητες η κυκλοφορία στο σημείο. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του τεράστιου βράχου μέσα στο δρόμο – Χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ χωριά του Δήμου Μακρακώμης.

Δύσκολη νύχτα αλλά και πρωινό στη δυτική Φθιώτιδα, από όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρή βροχόπτωση και καταιγίδες την περιοχή ξημερώματα Τρίτης (7/7).

Με ενέργειες της Περιφέρειας, απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα και αποκαταστάθηκε η ζημιά που άφησε πίσω της η πτώση τεράστιου βράχου στο 40ο χλμ στο ύψος του γηπέδου της Βίτωλης. Ο μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε, κόβοντας τα προστατευτικά σύρματα και παρασύροντας τα κιγκλιδώματα. Προσγειώθηκε στο δρόμο αφήνοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρπενήσι ολόκληρο κρατήρα! Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν διερχόταν κάποιο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια κύλησε προς την άκρη του δρόμου όπου και σταμάτησε. Το σημείο σημάνθηκε από το ΑΤ Σπερχειάδας, ενώ η κίνηση από το 40ο έως το 50ο χλμ διεξάγεται κανονικά αλλά με χαμηλές ταχύτητες.

Συνεργεία της Περιφέρειας από το πρωί επενέβησαν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το οδόστρωμα, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούσε πλύσεις στο οδόστρωμα. Εκτός από πέτρες, στο οδόστρωμα έμειναν και πολλά χώματα από τη νεροποντή:

Κεραυνοί

Η νύχτα μέρα έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή, καθώς η δυνατή βροχή συνοδευόταν από αστραπές και κεραυνούς.

Ένας από αυτούς, που έπεσε νότια της Μακρακώμης στις 02:15’ τα ξημερώματα, είχε ως συνέπεια να αφήσει χωρίς ρεύμα μεγάλο κομμάτι της περιοχής.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Επίσης από άλλον κεραυνό, κάηκε και το μοτέρ στο αντλιοστάσιο της Γραμμένης αφήνοντας την περιοχή χωρίς νερό. Για την αποκατάσταση της βλάβης επενέβη συνεργείο του Δήμου Μακρακώμης. (πηγή: lamiareport.gr)