Στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου, η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, λόγω της απαγόρευσης συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το αίτημα πιθανής μείωσης ενοικίων που καταβάλλονται από τους καταστηματάρχες οι οποίοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητο κατάστημα, καθώς και η κοινή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου, με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ευρυτανίας και των Συστεγασμένων Φαρμακείων, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το μέτρο της πεζοδρόμησης της οδού Ζηνοπούλου και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της Κοσμά Αιτωλού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως σχεδιάζει ο Δήμος Καρπενησίου. Η ενημέρωση είχε τη νομική συνδρομή από τον δικηγόρο κ. Θανάση Γαλανό για τα θέματα που απαιτούν νομική υποστήριξη.

Τέλος ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Σ. Παπαδοπούλου η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για το νέο ΔΣ του συλλόγου στις 10 Ιουνίου, μιας και η θητεία του σημερινού ΔΣ λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό σχετικά:

«Τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου που διαθέτουμε, δεν είναι καθόλου θετικά για το λιανεμπόριο στο Καρπενήσι. Η πτώση τζίρου είναι πολύ μεγάλη, ενώ το ποσοστό μπορεί να αγγίζει και το 50% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Αναμένοντας βέβαια τον τρίτο κύκλο ανοίγματος που αφορά την εστίαση και τα ξενοδοχεία για να ολοκληρωθεί  ο κύκλος ώστε να μπορέσει να μπει σε αυτή τη διαδικασία όλος ο κόσμος της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει και κάτι καλύτερο θέτοντας ως παραμέτρους την άφιξη των ετεροδημοτών, ελλείψει φέτος των εκδηλώσεων και των επισκεπτών βέβαια πολύ σημαντικό είναι ότι είμαστε νομός χωρίς κανένα κρούσμα, οπότε μπορούν να μας επισκεφτούν, αλλά και με τον αθλητικό τουρισμό που θα έχουμε φέτος. Οι συμβουλές που μας έδωσε ο κ. Γαλανός είναι ότι στις μακροχρόνιες μισθώσεις επαγγελματικών χώρων είναι πιο ευνοϊκός ο νόμος. Οι άνθρωποι που μισθώνουν τα καταστήματα μπορούν να ζητήσουν μείωση έως 25% από τους ιδιοκτήτες με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, αλλιώς μέσω της δικαστικής οδού. Αν είναι νεότερα τα συμβόλαια μπορούν μέσω διαλόγου με τον ιδιοκτήτη να επικαλεστούν τις συνθήκες τις οικονομικές που επικρατούν και να ζητήσουν μείωση. Τέλος, όσον αφορά την πεζοδρόμηση της Ζηνοπούλου εμείς έχουμε κάνει μαζί με το Σύλλογο Ξενοδόχων μία κοινή επιστολή στην οποία εκθέτουμε τους λόγους και είμαστε κάθετα αντίθετοι και στο σύνολο των εμπόρων και του συμβουλίου μας. Επίσης είχαμε την τελευταία Γενική Συνέλευση του επερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, με τις εκλογές να πραγματοποιούνται την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020. Κλείνοντας να πούμε ότι αισιοδοξούμε συγκρατημένα έχοντας στο μυαλό μας τις κουβέντες των ειδικών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας ότι μπορεί να υπάρξει και δεύτερο κύμα τον Οκτώβρη όπου εκεί η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη από τώρα.»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, θα κάνει το προσεχές διάστημα αναλυτική ενημέρωση για τις προσεχείς εκλογές και τις πληροφορίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων τόσο για τον εμπορικό σύλλογο όσο και για την ΕΣΕΕ.