Για μια ακόμη χρονιά στη μαθητική εστία θα μένουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καρπενησίου.

3373

Ανανεώθηκε η σύμβαση Δήμου & ΤΕΙ

Την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, εξοπλισμού και προσωπικού Μαθητικών Εστιών αρμοδιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, αλλά και τα ο γεγονός ότι η προηγούμενη σύμβαση λήγει στις 30-9-2018 και απαιτείται εκ νέου η υπογραφή σύμβασης στην οποία θα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διάρκεια και το όργανο παρακολούθησης του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των προαναφερθέντων φορέων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα εγκρίνει την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να προωθηθεί το θέμα της συνεργασίας μεταξύ αυτών. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται η ομαλή και απρόσκοπτη διαμονή των φοιτητών του Τμήματος δασοπονίας και Δ.Φ.Π Καρπενησίου.

Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την στέγαση έως 30 σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας τμήματος Δασοπονίας & Δ.Φ.Π. Καρπενησίου, ενώ η διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται για ένα έτος, αρχίζει την 01-10-2018 και λήγει στις 30-09-2019.

Στο πλαίσιο των λειτουργικών διαδικασιών της Εστίας και τους σπουδαστές του ΤΕΙ Καρπενησίου:

α) Οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές θα εισάγονται από την Επιτροπή Στέγασης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας τμήματος Δασοπονίας & Δ.Φ.Π Καρπενησίου, με λίστα η οποία θα παραδίδεται στην Μ.Ε Καρπενησίου.

β) Οι σπουδαστές του ΤΕΙ θα μπορούν να προσέρχονται στην Μ.Ε Καρπενησίου από την 1η Οκτωβρίου 2018.

γ) Από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2018-2019),οι σπουδαστές θα παραμένουν στην Μ.Ε Καρπενησίου μέχρι τη λήξη του σπουδαστικού έτους, οπότε και θα παραδίδουν τα δωμάτιά τους στη Διεύθυνση της Εστίας και θα επανακρίνονται κατ΄έτος με ευθύνη του ΤΕΙ.

δ) Η οικονομική συμμετοχή των διαμενόντων στην Μ.Ε Καρπενησίου σπουδαστών του ΤΕΙ Καρπενησίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ μηνιαίως, ενώ ως εγγύηση εξοπλισμού του δωματίου τους, θα καταβάλλουν το ποσό των 45,00 ευρώ.