Για πάνω από ένα χρόνο καταχράστηκαν 23.000 ευρώ… σε καλαμπόκι

4674

Συνελήφθησαν στο Καρπενήσι δύο αλλοδαποί υπάλληλοι επιχείρησης για υπεξαίρεση και κλοπές

Στη διαλεύκανση μιας ‘διαφορετικής’ ληστείας έφτασαν οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που φέρονται ότι έκλεβαν τους εργοδότες τους για πάνω από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 16 Νοεμβρίου 2018  μετά από συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Οι κατηγορίες αφορούν την υπεξαίρεση και τις συστηματικές κλοπές συγκεκριμένης επιχείρησης της περιοχής, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, έως και την 16 Νοεμβρίου 2018, είχαν προβεί στην αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών, κυρίως καλαμποκιού κ.λ.π., η οποία ανέρχεται στους 85 περίπου τόνους, με την ζημιά που υπέστη η επιχείρηση να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι την υπαλληλική τους ιδιότητα, καταχράζονταν παρανόμως χρηματικά ποσά από συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησης, είτε μην αποδίδοντας ως όφειλαν τα χρήματα που εισέπρατταν από την πώληση προϊόντων, είτε αποκρύπτοντας μέρος από τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν εν ώρα λειτουργίας αυτής. Επιπλέον, σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης, αφαιρούσαν συστηματικά μεγάλες ποσότητες σιτηρών από τις αποθήκες, με την χρήση αντικλειδιού.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.