Γιορτινή βουνίσια τριλογία κρεάτων στο πήλινο για τις μέρες των Απόκρεων…

5542

Βαθμός Δυσκολίας: **
Προετοιμασία: 30’ | Μαγείρεμα: 6 ώρες | Μερίδες: 9

Yλικά
1 κιλό μοσχαράκι μπούτι κομμένο, σε κομμάτια
1 κιλό γίδα, κομμένη σε κομμάτια
1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες ή τετράγωνες
5 μεγάλα ξερά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα 4
1 κιλό ντομάτες, κομμένες στα 8
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Δάφνη
Ρίγανη σε κλωνάρια
Μοσχοπίπερο

Εκτέλεση
Πλένουμε και τα τρία κρέατα με κρασί.
Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν. Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρέατα πρώτα το μοσχάρι, μετά την γίδα και τέλος το χοιρινό. Μόλις ροδίσουν τα βάζουμε κατά σειρά στη γάστρα. Ρίχνουμε από πάνω και τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, τα μυριστικά και λίγο ζεστό νερό και κλείνουμε τη γάστρα. Βάζουμε την πήλινη γάστρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα. Μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 100ο C και αφήνουμε να ψηθεί για 5 ώρες. Κατά διαστήματα ανακινούμε την γάστρα χωρίς να την ανοίξουμε για να βεβαιωθούμε ότι έχει επαρκή υγρά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.