Γλυκό με κρέμα, Φρουί Ζελέ και φρούτα στο ποτήρι

7889

Από την Ντίνα Νικολάου και την ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ

(από την εκδήλωση στο Καρπενήσι)

Βαθµός ∆υσκολίας *

30 λεπτά προετοιμασία . 4 ώρες στο ψυγείο

ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια):

1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Τσηζκέικ

1 φάκελο garni Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια 100 γρ.

1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Φράουλα 100 γρ.

300 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα (φράουλες, μύρτιλα, κεράσια, σμέουρα) ή κατεψυγμένα 700 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου σε ένα ποτήρι (200-250ml) βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ποτήρι (200-250ml) παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το Φρουί Zελέ σε ένα μικρό πυρέξ ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστά, στο οποίο έχουμε στρώσει τα κόκκινα φρούτα. Μόλις κρυώσει λίγο, σκεπάζουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Τσηζκέικ χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με 500 ml γάλα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το garni Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια βάζοντας στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου και 200 ml (1 φλυτζάνι τσαγιού) κρύο γάλα και χτυπάμε για 5’ μέχρι το μίγμα να «στέκεται». Ενώνουμε απαλά τα δύο μίγματα. Στρώνουμε το καινούργιο μίγμα σε ένα πυρέξ 20 εκατοστά, ισιώνοντας την επιφάνειά του με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Σκεπάζουμε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Μόλις σφίξουν και οι δύο παρασκευές που έχουμε βάλει στο ψυγείο τις κόβουμε σε κομμάτια και στήνουμε τα κομμάτια εναλλάξ στα ποτήρια. Στολίζουμε την επιφάνεια με μύρτιλα, σκεπάζουμε κάθε ποτήρι με πλαστική μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Tip: Μπορούμε να κρατήσουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο 3 ημέρες.