Η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία επιφέρει τεράστια οικονομικά προβλήματα σε ολόκληρη την χώρα κατά συνέπεια και στο Δήμο μας’ αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Καρπενησίου και συνεχίζει: «Παρά το γεγονός αυτό, με ορθή διαχείριση και περισσότερη δουλειά προσπαθούμε να διατηρήσουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας ώστε να είμαστε διπλά στο δημότη 24 ώρες το 24ώρο τις δύσκολες αυτές ημέρες αλλά και να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας λαμβάνοντας μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Οι συγκυρίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και υποχρέωση μας είναι να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή αλά και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία».

Τα νέα μέτρα στήριξης είναι:

1.Απαλλάσσονται όλες οι επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη του Νοεμβρίου 2020 που επλήγησαν από το 2ο lock down, επεκτείνοντας έτσι την απαλλαγή τους για 4 μήνες. Η απαλλαγή δημοτικών τελών θα πραγματοποιηθεί συνολικά με μία αίτηση.

2.Μειώνεται κατά 30% το ενοίκιο των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε δημοτικά ακίνητα για τον μήνα Οκτώβριο με την προϋπόθεση να αποδείξουν οικονομικές απώλειες μεταξύ του Οκτωβρίου 2019 και του Οκτωβρίου 2020.