Απείχε η ομάδα Μπαμπαλή από τη συνεδρίαση της Οικονομικής

Προς το Δήμαρχο Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Νιάφα, απέστειλε διαμαρτυρία η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Αγράφων και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, στην οποία διαμαρτύρεται για την εξ αποστάσεως διενέργεια των συνεδριάσεων και εξηγεί γιατί απείχε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 «Ο συνδυασμός  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ως ομάδα αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων στα πλαίσια της ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 30-6-2020, σας κάνει γνωστό τα εξής:

1. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η δια περιφοράς συνεδρίαση των   συλλογικών οργάνων,  για τον COVID19,  από τη στιγμή που έχει δοθεί η δυνατότητα από την Πολιτεία  για την διεξαγωγή. κανονικών συνεδριάσεων του σώματος (Δια ζώσης) κάτι που εφαρμόζεται από όλους πλέον τους  Δήμους της χώρας.  2.  Υπάρχουν θέματα της ημερήσιας διάταξης που προϋποθέτουν την παρουσία  των Δημοτικών  Συμβούλων, των Υπηρεσιών και απαιτούν παροχή στοιχείων, και επεξηγήσεων,  και  δεν  γίνεται να αξιολογηθούν και να αποφασιστούν εξ’ αποστάσεως, πρόχειρα, βιαστικά και ανεύθυνα, με ένα ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ επί  της εισηγήσεως. 3.  Υπάρχουν επιπροσθέτως ζητήματα, εκκρεμότητες. παρατηρήσεις και ερωτήματα που πρέπει να τεθούν από εμάς, στο Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο τετράμηνο, εξαιτίας των μη κανονικών συνεδριάσεων .

 Επιπλέον, Ήδη  η Β/θμια  Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε προ εικοσαημέρου κανονικά με την φυσική παρουσία των μελών της, και τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου προ δεκαπενθημέρου έγιναν με τη φυσική παρουσία εκατοντάδων δημοτών και προσκεκλημένων.

 Για όλους αυτούς του λόγους και για άλλους που πιθανώς παραλείψαμε, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής θα απέχουμε από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς στις 30-6-2020 και επιπροσθέτως ως ομάδα αντιπολίτευσης ζητάμε:

 Όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή και κάθε άλλο συλλογικό όργανο στο εξής  να συνεδριάζει κανονικά με την φυσική παρουσία των μελών του και όχι δια περιφοράς και με “ταχυδρομημένες ψήφους και αποφάσεις” ώστε να μπορούν  όλοι να συμμετέχουν και να επιτελούν  τις υποχρεώσεις και το καθήκον τους ,όπως αυτά απορρέουν μέσα από τους θεσμούς της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.»