Για ηθικές και επαγγελματικές διώξεις μιλούν οι αιρετοί

Τέλος έλαβε η επί πολλά χρόνια ταλαιπωρία της πρώην Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, μοναχής Φεβρωνίας, κατά κόσμον κας Γεωργίας Καφίδα. Οι αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας, Κωνσταντίνος Δούνας και Όλγα Κολιού, με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ στις 16/12/2019 η Γεωργία Καφίδα  δικαιώθηκε καθώς το συμβούλιο ομόφωνα δεν γνωμοδότησε υπέρ της απαλλαγής της από τα καθήκοντά της της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας για πλημμελή άσκηση αυτών.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2017 η Γεωργία Καφίδα, μετά από α) αίτημα του ΔΙΔΕ Ευρυτανίας Δημητρίου Λουκά προς το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς για εφαρμογή του άρθρου 26, παρ.2 του ν.3848/2010,β) γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ (3 ψήφοι υπέρ της απαλλαγής, 2 των αιρετών κατά) και γ) απόφαση του ΠΔΕ Χρήστου Δημητρίου, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της και επιπλέον απώλεσε το δικαίωμα να είναι υποψήφια στις επόμενες κρίσεις στελεχών. Ωστόσο τον Ιούνιο του 2019 το διοικητικό εφετείο Πειραιά, στο οποίο προσέφυγε, ακύρωσε την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή  και ανέπεμψε στο ΑΠΥΣΔΕ για νέα κρίση.

Στην ανακοίνωσή τους, δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Οι αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς είχαμε από την πρώτη στιγμή διαφωνήσει με την εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  για την απαλλαγή της Γεωργίας Καφίδα από τα καθήκοντα της γιατί από τα έγγραφα που είχαν προσκομιστεί από τον ΔΙΔΕ Ευρυτανίας  δεν προέκυπτε πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της. Η απόφαση του διοικητικού εφετείου του Πειραιά, η οποία ακύρωσε την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, δικαίωσε την αρχική μας θέση. Φρονούμε πως στην παρούσα συγκυρία, όπου μείζονα δυσεπίλυτα προβλήματα ταλανίζουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, οι διώξεις που τείνουν να έχουν χαρακτηριστικά επαγγελματικής και ηθικής εξόντωσης συναδέλφων δεν είναι προς όφελος κανενός».