Δωρεάν προγράμματα αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία ξεκινά το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας

1658

Μια καινούρια μέρα ξεκινά για τις προνοιακές δομές στην Ευρυτανία

Έως 8 Μαρτίου οι αιτήσεις των θεραπευομένων

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ως ο κύριος φορέας υλοποίησης προνοιακών δομών και προγραμμάτων στο Νομό Ευρυτανίας, προχωρά σε δράσεις που ανοίγουν τις πόρτες του σε μια μεγάλη ποικιλία κοινού που το χρειάζεται.

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας εκπροσωπείται νόμιμα στο Διοικητικό Συμβούλιο από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας κα Κριπάση Αναστασία. Ύστερα από εισήγηση του Συλλόγου για την δημιουργία προγράμματος αποκατάστασης που δύνανται να το παρακολουθήσουν άτομα με αναπηρία που κατοικούν στο Νομό Ευρυτανίας κατατέθηκε στο Υπουργείο τεκμηριωμένη πρόταση ζητώντας επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίηση του.
Με την πρόσληψη για ένα έτος φυσικοθεραπευτή, γυμναστή ειδικής αγωγής και λογοθεραπευτή είναι σε θέση να προχωρήσει στη δημιουργία προγράμματος αποκατάστασης το οποίο θα υποστηριχτεί επιπλέον από κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας, θα υλοποιείται στο χώρο του Θεραπευτηρίου κατά τις απογευματινές ώρες, θα έχει διάρκεια ένα έτος και οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι δωρεάν.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο γραφείο της κοινωνικής λειτουργού από Πέμπτη 28/02 έως Παρασκευή 08/03.

Εκτός από την παροχή υπηρεσιών κλειστής μακροχρόνιας περίθαλψης, το Θεραπευτήριο μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας, να υλοποιήσει προγράμματα και να λειτουργήσει εξωϊδρυματικές δομές όπως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Η επιτυχία του προγράμματος αποκατάστασης αναπήρων θα επιτρέψει στο Θεραπευτήριο, αιτιολογημένα και τεκμηριωμένα να αποδείξει στο υπουργείο ότι με την κατάλληλη στελέχωση μπορεί να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στον ευαίσθητο τομέα της πρόνοιας, διεκδικώντας σταθερά την ενίσχυση του προσωπικού για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Βέβαια, η υλοποίηση προγραμμάτων και παράλληλων δράσεων δεν αναιρεί τον κύριο σκοπό που επιτελεί το Θεραπευτήριο με την παροχή υπηρεσιών κλειστής μακροχρόνιας περίθαλψης σε 80 περιθαλπόμενους. Οποιοδήποτε πρόγραμμα ή νέα δράση θα υποστηρίζεται αποκλειστικά από προσωπικό που προσλαμβάνεται για αυτό τον λόγω.


Ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, κ. Νικόλαος Κοντοπάνος, δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για τη νέα προσπάθεια:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία προγράμματος αποκατάστασης, για ένα έτος, που απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας. Στο αίτημά μας για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος το υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά και μέσα από πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων το πλαισίωσε με το κατάλληλο προσωπικό. Στόχος είναι να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας βοήθεια, ανακούφιση και εξειδικευμένες υπηρεσίες».