Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Commercial landscape του διαγωνισμού Landscapes Awards 2021, έλαβε ο Δήμος Έδεσσας για τον ταρατσόκηπο που «φύτρωσε» τα τελευταία χρόνια στο δημαρχείο.

Με τη μετατροπή της ταράτσας σ’ έναν κήπο με δεκάδες αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, το δημαρχείο Έδεσσας θωρακίστηκε ενεργειακά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώθηκε η εικόνα του κτιρίου και της ευρύτερης περιοχής, με περισσότερο πράσινο.

Το φυτεμένο δώμα, πέρα από τη μόνωση που προσφέρει στο κτίριο και την προστασία του, απορροφά τις ποσότητες βροχής περιορίζοντας τον όγκο του νερού που καταλήγει στο δίκτυο όμβριων υδάτων.

Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή ο διευθυντής προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας Δημήτρης Μεταξάς, ο οποίος είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και είναι και ένας εκ των βασικών μελετητών του έργου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Landscape Awards 2021 επιβραβεύει τα έργα και τους δημιουργούς που συμβάλλουν στην αρμονική ισορροπία μεταξύ φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, εκπληρώνοντας πολλαπλούς στόχους και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, με αφορμή τη νέα αυτή διάκριση του ταρατσόκηπου υποστήριξε σε δηλώσεις του πως «όταν η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων γίνεται ταυτόχρονα με την αισθητική αναβάθμιση τους και του συνόλου της περιοχής, τότε σίγουρα μιλάμε για καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές», εκφράζοντας παράλληλα την περηφάνεια του για τα στελέχη του δήμου που μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν καινοτόμα έργα.

(Πηγή: amna.gr/*Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Έδεσσας)