Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία για τον προπηλακισμό μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος από τροχονόμο της Βουλής.

Σύμφωνα με βίντεο που είδε στο φως της δημοσιότητας, ο τροχονόμος της Βουλής προπηλάκισε και έδιωξε μάρτυρα από το σημείο του δυστυχήματος την ώρα που έδινε κατάθεση σε αστυνομικούς για τα αίτια του τραγικού τροχαίο και την απώλεια του 23χρονου Ιάσονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το συμβάν του προπηλακισμού του μάρτυρα από τον τροχονόμο.

Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ κ. Χρονόπουλο το βίντεο με τον τροχονόμο που έδιωξε μάρτυρα είναι στα χέρια των ανακριτικών αρχών

Για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα που είναι κλινικά νεκρός ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος επισημαίνοντας πως η αντίδραση της αστυνομίας για το περιστατικό με τον τροχονόμο ήταν άμεση.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον ANT1 το βίντεο με τον τροχονόμο που έδιωξε μάρτυρα είναι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Επίσης, το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων του 23 χρόνου Ιάσονα που χτυπήθηκε έξω από τη Βουλή από τον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη. Μια χειρουργική ομάδα από Λαϊκο Νοσοκομείο θα πάρει νεφρά και ήπαρ και 2 χειρουργικές ομάδες από Ωνασειο καρδιά και πνεύμονες.

Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα, εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και είχε ως συνέπεια ένας 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας να είναι κλινικά νεκρός.

dikaiologitika.gr